EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35389

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Van Wassenhovestraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kapellen

Onderwerp 3.:

Augustinianum, Van Wassenhovestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kapel Augustinianum

Beschrijving


Geplaatst op

21-08-2014

Reacties:

Datum: 19-04-2016
Naam: Eric Hoop  
img

De kapel waarin pater Smit ons vroeg de muziek van de beatmis te verzorgen. Naar ik me meen te herinneren, waren de muzikanten Fank Engbers, Fred Willems, Nol van Iersel en mijn persoontje. Op drums nog wel, met van Jan van de Ven geleende drumstokken. Boem klak boem klak Geef mij kracht Heer o Heer o Heer geef mij kracht boem klak.........


Datum: 25-04-2016
Naam: Michaël Hendriks  
img

Erik, ben jij degene die als kind in de Orchideeënstraat woonde, twee deuren van de ingang van de St. Gerardusschool vandaan?


Datum: 26-04-2016
Naam: Eric Hoop  
img

Jazeker. En jij moet bij mij in de klas gezeten hebben. Ik dacht dat we je altijd Miesjel Hendriks genoemd hebben. Jij woonde in de buurt van de Roostenlaan als ik het goed heb.


Datum: 26-04-2016
Naam: Michaël Hendriks  
img

Hallo Eric. Ik woonde toen in de Boutenslaan, aan de rondweg. Ik weet nog dat jouw en mijn moeder ooit hele gesprekken op straat hadden waar ik me dan bij stond te vervelen. Beatmissen, afschuwelijk! Geef mij maar Gregoriaans.


Datum: 27-11-2020
Naam: Tom de Meijer  
img

In de periode 1959-1963 heb ik nog meegezongen met het Gregoriaans koor, bijgenaamd 'de Turken'. Hoogtepunt was toen een van de paters (Maassen?) op het einde van de mis het 'Ite Missa Est' aanhief met een verschrikkelijk valse toon. Van de weeromstuit kwam een groot deel van de glazen kroonluchter naar beneden. Die bestond uit een ring met grote glazen bollen. Voor zover ik me herinner zijn er geen gewonden gevallen, maar het was inderdaad het einde van de mis. Tom de Meijer, Maastricht.