EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35358

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demer

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Demer

Beschrijving

Pand midden: Sigaren Gimbrère (Demer 20A) en rechts Maison Bullens, coiffeur de dames (Demer 18B). Gimbrère was kinderkleding, dus wat de tekst sigaren op de gevel deed, weet ik niet.


Geplaatst op

11-08-2014

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

De naam Bullens zegt me wel iets. Ik weet, dat dit adres de vaste kapper van mijn moeder was, en ik haalde haar vaak op, als ze het coiffure-bezoek had beëindigd, we dronken dan nog een kopje koffie, in een lunchroom (de naam is me ontschoten) tegenover de meubelzaak Ideaal Wonen, en keerden dan huiswaarts naar Vlokhoven.


Datum: 11-08-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Rechts in hetzelfde pand als Bullens Jood de Wit met zijn postzegels. Ook in hetzelfde pand bruidskledingverhuur John Kennis. Gimbrère deed niet in kinderkleding maar in paraplu's. De sigarenzaak kan ik me niet herinneren.


Datum: 11-08-2014
Naam: Ans van Trigt  
img

Nee hoor, Gimbrère verkocht goede dameskleding en tevens ook paraplu's .Ik heb al zeker 35 jaar een hele goeie . Kan er geen afstand van doen.


Datum: 11-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

In mijn bovenstaand bericht spreek ik over meubelzaak Ideaal Wonen, maar ik bedoelde te zeggen: meubelzaak LODEWIJKS, waar tegenover een paviljoenachtige dagzaak was, met een lunchroom annex terras. Er naast lag een bloemenzaak.


Datum: 11-08-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Ja Ans, paraplu's dat zei ik. Ook regenkleding maar damesmode kan ik me niet herinneren.
En Wim, bedoel je dan Kluytmans? Die lunchroom verhuisde van de Vrijstraat naar de begane grond van de Piazza, tegenover Lodewijks dus. Zie foto 24703.


Datum: 11-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Ja het klinkt wellicht verwarrend, Tini, maar we zaten dan niet bij Kluytmans aan de Piazza, want dan moesten we de straat over. Neen, precies aan de voorkant van Lodewijks had je een aantal dagzaken, deels van hout opgetrokken, dus op het trottoir bij Lodewijks. Lunchroom is ook een te duur woord voor deze zaak. Het was meer een petit-restaurant, maar de naam ben ik kwijt. De auto parkeerde ik achter de zaak van Bullens, wat toen een openbare parking was.


Datum: 12-08-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wim, jij bedoelt waarschijnlijk Pibo's, een broodjeszaak die later is verhuisd naar het Stationsplein, bij het VVV-kantoor. Of het daar nog is weet ik niet.


Datum: 12-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Ik kan me deze naam niet meer herinneren, Marijke de Groot, lang geleden, weet je, maar ik weet wel, dat later er nog iemand werkte, die ik nog kende van voorheen, namelijk: Jans vd. Boomen, die vroeger haar eigen cafetaria runde, met haar zoon Huub, aan de Marconilaan/hoek Johan vd. Waalsweg.


Datum: 17-08-2014
Naam: Kees van Wielink  
img

De lunchroom was Vermeulen of zoiets. Zat volgens mij eerst op de Demer en is later naar die dagwinkels gegaan