Fotonr.: 34883
Bijdrager Martien van den Biggelaar
Jaar: 1932
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Demer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Demer

Beschrijving Een van de vele vroegere aangezichten van de Demer.

Het jaartal is een schatting vanwege het bestaan van N.V. Luxe papierwarenhandel v/h Roukes & Erhart, Baarn

Geplaatst op 04-02-2014
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 05-02-2014
Naam: Ties van den Berge img

Dit soort foto's blijft natuurlijk prachtig! Hoe het eens was. Na het bombardement op Eindhoven in WO II was er niet veel meer van over, helaas. Ik zie de winkel van M. de Wit & Co. Was dat al de postzegelhandel? Na het bombardement zaten ze in de noodwinkels bij de Hooghuisstraat. Later zijn ze weer op de Demer gekomen, maar jammer genoeg opgehouden met hun zaak. Als kind kwam ik vaak in de noodwinkel. Je kon voor een dubbeltje al een postzegel kopen en je werd net zo vriendelijk behandeld als een klant die veel te besteden had. Later op de Demer was dat precies zo. We spraken destijds over "Jood de Wit", al was dat toen al eigenlijk niet meer politiek correct, en nu zeker niet meer.


Datum: 05-02-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Nu weet ik nog dat er links naast de Rembrandt in de Vrijstraat ook een postzegelhandel was die De Wit heette. Dezelfde?


Datum: 05-02-2014
Naam: Tini van Rooij img

M. de Wit en Co handelde in huishoudelijke artikelen, met daarbij als bijvak postzegels. Na de oorlog zijn twee broers, zonen van M. de Wit, met alleen postzegels onder dezelfde naam verdergegaan, zoals Ties zegt, eerst in de noodwinkel en later op de Demer. De postzegelhandel bestaat nog steeds maar verzorgt, na sluiting van de winkel, alleen nog maar abonnementen voor vaste klanten.


Datum: 05-02-2014
Naam: Tini van Rooij img

Giovanni, de postzegelhandel op de Vrijstraat heette volgens mij "De Eindhovense Postzegel en Muntenhandel" en die had niets van doen met M. de Wit en Co. Het was een concurrent.


Datum: 05-02-2014
Naam: Tini van Rooij img

Links, half op de foto, de woninginrichtingszaak van Lebesque. Na jaren op de hoek van het Stationsplein en de Dommelstraat te hebben gezeten vestigden ze zich in de pastorie van de Lambertuskerk aan de Hoogstraat. Helaas zijn zij vorig jaar, kort na hun 100-jarig bestaan, failliet gegaan.


Datum: 28-05-2016
Naam: Jerommeke img

Ik weet het niet zeker, maar het meisje rechts op de foto met de vlechtjes lijkt heel erg op ons moeder Mieke van Piere. Dochter van Emilie van Piere-Duysens eigenaresse van een hoedenmodezaak. Hun zaak stond volgens mij tegenover De Wit? Zou deze foto uit omstreeks 1934 kunnen zijn?
<<< Het jaartal staat naast de foto, 1932 in dit geval (Red>) >>>