EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

34079

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Produkten / Produktie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Werken bij Philips : Röntgenapparatuur

Beschrijving


Geplaatst op

21-07-2013

Reacties:

Datum: 22-07-2013
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Mijn vader, Jo Wijgergans, inmiddels 80 jaar (geschreven 21-7-2013), heeft jarenlang op de Röntgenafdeling van Philips gewerkt. Hij is, in mijn herinnering, halverwege-, eind jaren zeventig naar Medical Systems in Best gegaan; waar hij in 1990 met pensioen is gegaan. ("57-1/2 vutter"). Hij maakt het op dit moment, gezien zijn leeftijd, redelijk goed.


Datum: 23-07-2013
Naam: Gerard Nissen  
img

Heb met Jo Wijgergans samengewerkt. Ook ik heb in Best gewerkt, en ben 1989 met pensioen gegaan. Ik ben evenoud als Jo en ook goed gezond. Wij wonen nu op een appartement in Veldhoven.


Datum: 24-07-2013
Naam: Frans van Tilburg  
img

Ook ik heb met Jo Wijgergans samengewerkt. Mijn naam is Frans van Tilburg. Ook mijn vader, Theo van Tilburg, heeft hier gewerkt op de afdeling pakkerij. Het bedrijf is later verhuisd naar Best met de nieuwe naam" Medical systems".


Datum: 26-07-2013
Naam: Willie van Tilburg  
img

Zie ook foto 17508 voor een inpakafdeling van de Röntgen.


Datum: 05-01-2014
Naam: Harrie Rulo  
img

Ik reageer op Gerard Nissen en dat heeft niets met Philips te maken. Mijn vraag is of jij de Gerard bent die met Alie Schroder is getrouwd? Zo ja de groetjes van Mia en Harrie Rulo-Gruijters en leuk om nog eens iets van jullie te horen of elkaar nog eens te ontmoeten.


Datum: 07-02-2015
Naam: Huub Laus  
img

Dag, deze Röntgen-inpakafdeling komt mij niet bekend voor. Jo Wijgergans was toen inderdaad mijn directe baas. De "witte jas, afdelingschef" was toen de heer Schalenkamp. De naam van de man waarmee Jo aan hetzelfde bureau zat, in de grijze jas, kom ik niet op, wellicht later. Waar kan ik de andere reacties vinden?


Datum: 12-02-2015
Naam: Wim Lodewijks  
img

Ik ken Jo Wijgergans ook nog wel van Medical Systems in Best, ik werkte vanaf 1978 bij de bewaking. Jo is getrouwd met een dochter van Harrie Fietelaars. Wij woonden destijds ook in dezelfde straat als zijn vrouw. Ikzelf ben een stuk jonger, was als kleine jongen bevriend met de zwager van Jo , Rini Fietelaars.


Datum: 13-02-2015
Naam: Huub Laus  
img

Ik ben op de naam gekomen van de man waarmee Jo Wijgergans destijd aan één bureau zat. Het is de heer Simon Hezemans, die toen in een grijze jas liep. Ik hoorde later dat die in dezelfde straat woonde als de heer Wijgergans. Ik ben op die afdeling begonnen in 1966.


Datum: 13-02-2015
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Huub en Wim, ik heb van de week nog een foto op deze site laten plaatsen van ons pa destijds werkzaam op zijn afdeling. Wim, ik wist trouwens niet dat jij als kleine jongen nog bevriend bent geweest met ons ome Rini. Jullie Arnold (Nol) kan ik me wel herinneren. Ook dat hij bij ons oma en opa kwam voor ons ome Rini. Hij heeft zelfs nog ooit zwarte Piet gespeeld bij ons oma en opa aan de Generaal Dibbetslaan. Ik herkende hem toen als klein menneke. Maar toen de man van ons tante Annie (ome Toon) dat hoorde zei hij dat, als ik het zo zeker wist, ik het hem dan maar moest vragen. Dat durfde ik natuurlijk niet.
=== Zie foto 35776. (Red.) ===


Datum: 13-02-2015
Naam: Wim Lodewijks  
img

Harrie, ik ben niet de broer van Noud Lodewijks, dat is mijn neef. Zijn broer Wim is in 2013 overleden en was ook een collega van je vader bij Medical Systems. Zij zijn woonachtig geweest op de Eckartseweg, waar wij in 1957 ook zijn gaan wonen. Jouw tante Annie kende mijn broer Marcel goed, hij is vorig jaar overleden. Je oom Gerrit (ook overleden), zat bij mijn broer Frans in de klas op de lagere school. Mijn moeder kende de familie Fietelaars ook goed, zij is 15 januari jl. op 99-jarige leeftijd overleden.


Datum: 13-02-2015
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Dag Wim, sorry inderdaad voor de vergissing. Vanmorgen bij ons thuis had ik het er nog over gehad met ons pa en ma, maar die konden mijn verhaal ook al niet volgen. Blijkt dus dat ik het over n "andere tak" van de familie Lodewijks had. Jouw opmerking maakt alles duidelijk. Dank je voor het corrigeren.