EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33835

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Scheldestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noodwoning Scheldestraat

Beschrijving

Deze "noodwoning" stond in de Scheldestraat en werd bewoond door het gezin Verhoeven (een uitvoerder in de bouw). De woning werd aan een zijde geflankeerd door de tuin behorend bij het pand Scheldestraat 1 (inmiddels gesloopt); aan de andere zijde door een weiland.
De woningen op de achtergrond betreffen de voorzijde van woningen in de Waalstraat (foto 14041) en de achterzijde van de woningen in de Waalstraat (foto 25323) Het woonhuis dat daaraan grenst betrof de woning van de familie Rommers.


Geplaatst op

02-06-2013

Reacties:

Datum: 02-06-2013
Naam: Hans Vervoort  
img

Dit type noodwoning kwam uit Zeeland. Gemaakt in Finland of Noorwegen en ook vaak geschonken. In de regio kwamen op diverse plaatsen deze houten huizen terecht. Na de watersnoodramp in 1953 zijn deze bouwpakketten in Zeeland geplaatst. Na het herstel van de Zeeuwse permanenten woningen waren deze overbodig. Ze kregen een tweede leven hier in de regio en elders.


Datum: 08-06-2013
Naam: Martin Swinkels  
img

Op de achtergrond zijn de woningen zichtbaar die gelegen waren aan de Waalstraat. In de meest linkse woning (nr.32) woonde de familie Heijink-Raats, met de jongste uit dit gezin (Paula) ben ik ondertussen al meer dan 40 jaar getrouwd.