EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

33684

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Sparta Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sparta Gestel

Beschrijving

De namen van dee mannen die er op staan weet ik niet, ook de 'eigenaar' van de foto Harry van de Heuvel, die vroeger op de Hoogstraat woonde, kent er niemand van. Dus als iemand toevallig iemand herkent, zou ik dat graag vernemen. De foto is genomen op het allereerste voetbalveld, toen nog in de bimd. Waar nu ongeveer het belastingkantoor staat.


Geplaatst op

04-05-2013

Reacties:

Datum: 18-11-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Mijn vader staat rechts naast de trainer, Gerrit v.d. Heuvel. Wanneer gemaakt weet ik niet, het kan ook de Ruyter zijn of Sparta Gestel, later een fusie met EVV eindhoven.


Datum: 18-11-2009
Naam: Jeanny Boer  
img

Als deze foto de voorloper is van de Gestelse Boys was de naam UVV ( Uit Vriendschap Verenigd) en daar waren mijn vader, broer en zwagers ook lid van.


Datum: 05-05-2013
Naam: Wil  
img

Het is nu haast niet voor te stellen dat voetbal vroeger ook een elitesport was. De meeste mensen konden nog geen gewone schoenen kopen, laat staan voetbalschoenen. En dan nog contributie, terwijl het gros van de arbeiders zich geen raad wist als de bakker of de melkboer zijn centen kwam halen .Daar stond t.o. dat de pastoor wel zijn bijdragen kreeg.in de vorm van stoelgeld.


Datum: 07-05-2013
Naam: Toon Geevers  
img

Als ik goed ben geinformeerd is voetbalclub Eindhoven ontstaan uit de fusie van Sparta Gestel en EVV. Voetbalterrein aan de Parklaan.


Datum: 08-05-2013
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Bij nader inzien denk ik, gezien de tenues, dat het niet Sparta '18 uit Gestel is maar voetbalvereniging De Ruyter (die voetbalde in Blaarthem ergens in de buurt van Café Halfweg). Later zijn de 3 clubs Sparta, UVV en De Ruyter opgegaan in EVV Eindhoven.
Wie weet nog namen van De Ruyter?


Datum: 08-05-2013
Naam: Toon Geevers  
img

Harry, cafe Halfweg zat aan de Hoogstraat net even voorbij de Reinkenstraat. Is lang geleden nog van mijn opa den Ouden geweest.


Datum: 30-05-2013
Naam: Gerard v.d. Heuvel  
img

Harry, Toon. EVV- Eindhoven is opgericht in 1909. Dus deze foto is niet van Sparta-Gestel dat samen fuseerde met Eindhovia en EVV Eindhoven werd genoemd. Ik denk eerder aan UVV of De Ruyter die niets met het ontstaan van EVV Eindhoven van doen hebben gehad. UVV is daadwerkelijk de voorloper van Gestelse Boy's geweest als ik mijn vader Gerrit herinner.


Datum: 06-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Hennie, dat voetbalveld lag een eindje achter café Groenewoud, links van het toen nog zwarte deel van de Laagstraat, ongeveer schuin t.o. het belastingkantoor denk ik.