EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33387

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Tinelstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, Maria Middelares

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoor Brocken

Beschrijving

Cornelis P.H. Brocken werd op 18 april 1908 in Tilburg geboren. In 1934 werd hij tot priester gewijd waarna hij als kapelaan werkzaam was in Made, Heeze en Den Bosch. Van 1939 tot 1946 was hij aalmoezenier. In 1945 werd hij benoemd in de Lambertusparochie met de opdracht een nieuwe kerk (Maria Middelares) te bouwen.
In 1949 bij de ingebruikname van deze kerk volgde zijn benoeming tot pastoor. Van 1972 tot 1977 was hij teamleider en lid van het pastoresteam Gestel-Zuid.


Geplaatst op

20-03-2013

Reacties:

Datum: 20-03-2013
Naam: Martin Swinkels  
img

Pastoor Brocken was een fanatieke supporter van de Gestelse voetbalvereniging Gestelse Boys.Deze club is in het jaar 2005 een fusie aangegaan met de andere Gestelse voetbalvereniging VELOC. Deze fusievereniging (VV Gestel) speelt zijn wedstrijden sindsdien op het sportpark "Dommeldal Zuid" aan de Locatellistraat. Het complex waar VELOC in de jaren 70 naar toe is verhuisd vanaf het toenmalige complex aan de Bernard Zweerslaan/Obrechtlaan


Datum: 22-03-2013
Naam: Ad Pluijm  
img

Hij was in Gestel overal bij betrokken waar R.K. voorstond. RKVV Dus Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Veloc. Dat stond er bij Gestelse Boys niet voor. Het was in een later stadium dat hij daar terecht kwam toch, Martin. Zowas hij tegen de V.O.K. maar voor Jeugdvermaak. Voor kapper de Vleur en niet voor kapper Jansen. Zo waren er verschillende zaken waar hij voor was zolang het maar katholiek was. Daar moesten wij ons aan houden aangezien mijn vader zwaar rooms was.


Datum: 05-06-2014
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Allereerst Ad proficiat met je 50 jarig huwelijk. Heb foto in ED gezien. Verder, pastoor Brocken heeft in 1942 mijn vader en moeder kerkelijk getrouwd in Heeze. Mijn moeder kwam van Heeze, vader was een echte gestelse "Blauwbuik", net als ik. Hebben pastoor Brocken als kapelaan en bouwpastoor in Gestel/Lambertus gehad, niet zon prettige ervaringen. Later was hij een echte snoepjes-kindervriend.


Datum: 05-06-2014
Naam: Ad Pluijm  
img

Dank Harry, inderdaad hij bleef rolletjes drop onder die pij uit toveren, overal waar de jeugd aanwezig was.