Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 33226
Bijdrager Theijs Platier
Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, Wielewaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Scouting zoekplaatje

Beschrijving Welpen van groep 4 (Wielewaal in Strijp) leggen de eerste steen voor een nieuwbouw in Eindhoven (de locatie is mij verder onbekend).

Op de foto zie ik, behalve mijzelf, Frans Wildschut,uit de Juliusstraat.

Wie kan mij verder helpen?
Geplaatst op 20-02-2013
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-02-2013
Naam: Willem van der Sommen

Groep 4" De Wielewaal" had een blokhut op het landgoed van de familie Philips aan de Oirschotsedijk, laatste ingang links. Ik ben een aantal jaren als padvinder lid van deze groep geweest.


Datum: 22-02-2013
Naam: Theijs Platier img

Inderdaad Willem, onze blokhut stond aan de Oirschotsedijk. In 1953 behaalden de "Eekhoorns" van groep 4 in Ommen het Nederlands kampioenschap. Deze welpenfoto is van voor 1953.


Datum: 04-05-2020
Naam: Leendert Smit img

Groep IV was de Prins Willem I-groep, die evenals de Wielewaalgroep (ik meen groep 6) op het landgoed van Frits Philips zaten. Bij de fusie in de zeventiger jaren van deze groepen en nog enkele ging de gefuseerde groep verder onder de naam Wielewaalgroep met de daskleuren van Prins Willem I (blauw met oranje rand).


Datum: 05-05-2020
Naam: Paul van der Cingel img

Als ik die jochies zie met hun korte corduroy broekjes, krijg ik het nog koud. Weer of geen weer, zomer of winter, altijd die korte broeken. Als ik tegenwoordig de zich inmiddels scout noemende padvinders zie me hun lange broeken dan moet ik er altijd aan denken.