EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32909

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Kasteelweg*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kasteelweg

Beschrijving


Geplaatst op

03-01-2013

Reacties:

Datum: 03-01-2013
Naam: Wim Coolen  
img

Als ik in mijn herinnering op mijn kinderfiets weer over de Kasteelweg van Eindhoven naar Zeelst fiets, sla ik direct over de brug over het afwateringskanaal en voor het café (ik meen "Tramhalte") rechtsaf de Kasteelweg op. De huizenrij lijkt zomaar in het wijde land gebouwd. Een plantenkweker woonde er. Daartegenover zag je nog resten van een "kasteel"? Ernaast stond een steenfabriek met ovens. Een stukje verder aan de kant van de huizen lagen hoge bergen zand/leem waar vandaan een smalspoortreintje het zand naar de steenfabriek transporteerde. Ik fietste daarna door een gehucht en langs een bewoonde "plaggenhut" naar mijn opa, Kruisstraat 1 in Zeelst. Van dit alles is niets meer te zien.


Datum: 04-01-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Maar wel nog een mooi beschreven herinnering Wim. Die huizenrij maakte op mij ook altijd een vreemde indruk, alsof de huizen niet bij de weg, of de weg niet bij de huizenrij hoorde.


Datum: 04-01-2013
Naam: Martin Swinkels  
img

Woonden hier in deze rij ook niet de familie Van Lieshout en de autosloper Van Riet?


Datum: 04-01-2013
Naam: Martin Swinkels  
img

In begin 70er jaren werd hier rechts de wijk Genderbeemd gebouwd.


Datum: 16-01-2013
Naam: Ad Pluijm  
img

Hier word ik warm van. Het café op de hoek was Van Son (in Het Witte Pert). Tegenover café Het Witte Paard, want De Tramhalte was op Bal van Gennep. Coppelmans was de plantenkweker en Van Reth was de lompenhandel. Later Willy van Hoof, van het latere Waterlooplein.


Datum: 08-04-2013
Naam: Jan Janssen  
img

Ja, daar woonden Van Lieshout en Van de Gevel en later is Van Riet tussen de voorste huizen en de Gender begonnen met lompen. Coppelmans was gewoon boer Coppelmans met heel veel grond. Zijn grond was waar nu Genderbeemd is. Later is hij begonnen met gladiolen, waarmee ze langs de deuren gingen. En weer later zijn ze met bloemen op de markt gaan staan en daarna zijn de bloemenzaken gekomen. Mijn woonadres was Kasteelweg 12 en ik was bevriend met broer Coppelmans.


Datum: 08-04-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie ook foto 11114 en 12528.


Datum: 06-12-2020
Naam: ad van rossum  
img

Als je deze foto bekijkt, kom je vanuit Zeelst. De foto is van ongeveer 1965. De eerste drie huizen lagen aan elkaar. In het middelste huis woonde mijn schoonvader. Om er achterom te komen moest je door een gangetje om via de achterplaats van de buren bij hem te komen. Zijn naam was J. Slaats. Hij werkte als burger bij het militair kamp in Oirschot. Voor de deur staat zijn eerste auto, een Trabant. Erachter staat zijn tweede, een Opel Kadett. Rechts tussen de bomen staat een witte auto. Op dat terrein was een houtopslag van Philips. Daar kon je hout ophalen voor de kachel. Ik ben geboren in 1950 in Zeelst en heb de Kasteelweg dan ook duizenden keren gefietst om te gaan vissen in de zandvanger aan de Ontginningsweg en om na het vissen een pilsje te drinken bij café Van Son. Iedere visser uit Gestel kwam daar met veel sterke verhalen.