EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3258

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Boeken/ Kantoorboekhandel

Onderwerp 3.:

Smaling

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boekhandel Smaling

Beschrijving

Boekhandel H.P. Smaling, Stratumseind 31, tel 2755 heeft ALLES voor Uw kantoor Specialiteit in Vulpenhouders, met gratis verzekering tegen verlies of diefstal.


Geplaatst op

27-02-2006

Reacties:

Datum: 27-02-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Ik heb even met een loupe gekeken naar de titel van de serie boeken die daar diagonaal in de rechteretalage worden getoond. Ik denk dat deze boeken niet lang in de etalage hebben gestaan, want de titel is: BRUINBOEK - HITLER TERREUR met centraal het hakenkruis


Datum: 27-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik vroeg me af waarom niet, zou het zo'n bestseller zijn? AHA 1939! Deze kritiek werd door de bezoekers van Mei 1940 zeker niet op prijs gesteld. Overigens een aardige variant op Zwartboek deze verwijzing naar de Bruinhemden.


Datum: 21-10-2020
Naam: Doriet Janssen  
img

Ik heb een oud boek met een kleine sticker van H.P. Smaling aan de binnenzijde. Vanaf wanneer en tot hoe lang heeft die boekhandel daar gezeten?


Datum: 23-10-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Helaas komt voor Peter Vermeulen mijn reactie te laat. NA de oorlog waren er in de voormalige DDR niet zoveel nazi's, die waren uit het door de Russen bezette deel van Duitsland vaak op tijd gevlucht. Die nazi's kregen al gauw in West-Duitsland belangrijke posities, het land had mensen nodig die ervaring hadden op tal van terreinen. In Oost-Duitsland werd een boek uitgegeven met de titel 'Braunbuch', met als subtitel 'Nazi-Verbrecher in der Bundesrepublik'. Het boek stond vol met namen van ex-nazi's die hun plekje in de Bundesrepublik hadden gevonden. Ik denk dat het door Peter gesignaleerde boek de Nederlandse vertaling is.


Datum: 23-10-2020
Naam: marjo spierings  
img

Ze zaten op nummer 31 en de zaak is daar geweest van 1932 tot ong. 2002.


Datum: 24-10-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als de foto inderdaad van 1939 is, is mijn reactie natuurlijk niet juist. Ik ben daarom gaan zoeken of er in 1939, of eerder, ook al een Braunbuch was verschenen. Ik heb niets gevonden dat daar op wijst. Wel heb ik een aantal artikelen, o.a. Wikipedia, op internet gevonden over het door mij genoemde boek. Misschien kan een andere geïnteresseerde iets vinden over een Braunbuch dat voor de oorlog zou zijn verschenen. Ik houd het er voorlopig op dat de datum 1939 niet juist is. Het door mij genoemde boek is voor het eerst verschenen rond 1960.


Datum: 25-10-2020
Naam: Tini van Rooij  
img

Paul jij hebt het over een heel ander boek, dat moet wel want in 1933, het jaar waarin dit boek is uitgegeven, was er nog geen sprake van een Bundesrepublik. Ik heb een grote versie van deze ansicht ingestuurd met als inzet de cover van het boek in de etalage. Klik HIER voor die grote versie.


Datum: 26-10-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik geloof je graag Tini. Ik heb voordat ik mijn commentaar instuurde verder gezocht of ik iets kon vinden over andere uitgaven met de naam Braunbuch/Bruinboek dan het mij bekende, Tenslotte hebben wij ook witboeken, zwartboeken en wie weet welke kleuren nog meer. Maar ik heb niks gevonden. Bedankt, heb vergroting gezien.