Fotonr.: 32523
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 2012
Locatie 1.:Woensel |422 Kronehoef |Pastoriestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Pastoriestraat

Beschrijving Pastoriestraat richting Tongelre (rondweg). 



Nog even en dan wordt dit gedeelte van de Pastoriestraat en de kruising geheel veranderd en zal dit ook tot het verleden behoren.
Geplaatst op 12-11-2012

Reacties

Datum: 13-11-2012
Naam: Jan Harweg img

Deze ietwat rommelige foto toont ons niet een van eindhovens mooiste straten. Maar het is wel 'n afbeelding van mijn geboortegrond. Het huis waarin deze historische gebeurtenis plaatsvond is reeds lang geleden afgebroken.Het bevond zich ongeveer ter hoogte van het witte huis, dat het laatste gebouw vormt in het linker rijtje.Saillant detail, mijn geboortehuis was ook wit. Maar deze foto herbergt nog meer herinneringen. Eveneens in het linker rijtje bevindt zich mijn lagere school, waarvan de ingang niet zichtbaar is. Deze wijkt bij de inham ter hoogte van de witte auto enigszins naar achter.
Inmiddels waren we verhuisd naar de overkant van de straat. Uiterst rechts op de foto zien we 'n lege plek. Daar stond destijds ons huis, tot die fatale avond van 19 September 1944, toen 'n afschuwelijk bombardement onze woning verwoestte. Wonder boven wonder brachten wij het er levend van af, maar we werden wel dakloos. We vonden 'n gastvrij onderdak bij mijn opa en oma die verderop in de straat woonden.
Uiterst links op de foto is nog net 'n poort zichtbaar die toentertijd de toegang vormde tot het kerkhof, dat overigens nog steeds bestaat. Hier vonden mijn opa en oma hun laatste rustplaats, alsook mijn zusje, dat vlak na de geboorte is overleden. Maar dat is 'n verhaal apart.
Bovenstaande foto brengt bij mij dus nogal wat herinneringen teweeg.Wel-is-waar uit 'n ver verleden, maar naarmate de jaren verstrijken, vervagen ze niet, integendeel, ze worden eerder nog tastbaarder.
Zelfs het geheel of gedeeltelijk slopen van dit gedeelte van de Pastoriestraat zal hieraan niets veranderen.