EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3249

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Koudenhovenseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Mariaschool / De Boog / Spilcentrum 't Hofke

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Basisschool 't Hofke.

Beschrijving

Toen nog R.K. Basisschool 't Hofke, aan 't Hofke in Tongelre.


Geplaatst op

27-02-2006

Reacties:

Datum: 26-03-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Tongelre te Kijk Tonny van den Boomen;pg 34-35
In opdracht van het schoolbestuur van de St. Martinusparochie ontwierp architect M.van Beek de Katholieke lagere Maria-school, die werd gebouwd door H.Lodewijks en Zonen.
Deze school stond onder supervisie van de in Tongelre bekende Zusters van Schijndel (zie het Liefdesgesticht aan de Tongelresestraat; de laatste verblijfplaats van mijn opa Lemmens; deze zusters werden door mijn moeder zaliger meermalen gekarakteriseerd als krengen van liefde(sorry).
De feestelijke opening van de school vond plaats op 16 juni 1958.
De school ging in 1995 samen met de christelijke basisschool De Boog


Datum: 23-09-2006
Naam: Manjo van Boxtel  
img

Toen ik in de zesde klas van deze school zat (1969-1970)was de school samengegaan met de jongensschool. De krengen van liefde (ja, opoe Lemmens had gelijk) vertrokken toen. Meester Liefering, het hoofd van de jongensschool, werd aangesteld als schoolhoofd. Andere leerkrachten die met de jongens mee kwamen waren meester Ketelaars (5e klas) en meneer Hagen (4e klas).
Toen de nonnen vertrokken, ging ook juffrouw Koeleman met pensioen. Juffrouw Goossens was al enkele jaren daarvoor vanwege een kwakkelende gezondheid vertrokken. Wie wel mee overging was juffrouw Van de Wiel (2e klas), de populairste juf van de Mariaschool.


Datum: 16-01-2007
Naam: Louis Bouhuys  
img

Van 1969 tot 1971 heb ik op deze school gezeten en daarvoor vanaf 1966 op de Martinus jongensschool. Vanaf de 4e klas was het voor het eerst gemengd. Enkele namen van klasgenoten: Henk Deelen, Jos Frederiks, Joop de Graaf, Hans Huijnen, Frank van Kemenade, René Schoenmakers, Mark de Rooij. Misschien kent iemand die dit leest deze namen en kan me iets meer over hun vertellen.


Datum: 30-07-2007
Naam: Els Wagemaker  
img

Zelf heb ik ook nog op deze school gezeten, en ja die nonnen dat waren echte krengen, alleen eentje die in de eerste klas les gaf tot ze ziek werd die was echt lief, een heel verschil met die haar kwam vervangen.
Juffr. de Wiel ken ik ook nog wel, in 1960 ben ik verhuisd en kwam toen ook op een ander school, in de Paul Krugerlaan.


Datum: 09-02-2008
Naam: Lisette de Raaf  
img

In 1975 heb ik hier mijn eerste schoolervaringen opgedaan bij lieve juffrouw Trees, die ik ontzettend lief vond. Dan juffrouw Jannie (ik was haar lieveling!), juffrouw Broos (die vond ik wat minder aardig) en meester Lodewijks in de 2e en 3e klas. Een ouderwetse school, die mede zorgde voor een prachtige kindertijd. Eind 3e klas verhuisde ik naar Zeist (overigens een geheel andere wereld).
<<< en nu nog even je emailadres doorgeven! (Peter) >>>


Datum: 07-04-2008
Naam: Anton van Kemenade  
img

Rond 1964 waren in deze school 2 klaslokalen gevestigd als dependance van de Mytylschool aan de Kempensebaan. Deze twee klaslokalen waren voor de mulo leerlingen. De eerste leerkracht was de heer Essers, later de heer Duif, de heer Stabel en de heer Rijk. In 1968 heb ik deze school met een mulo diploma verlaten.


Datum: 20-12-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Deze school is dit jaar (2012) gesloopt en er wordt een nieuwe school nu gebouwd. Spijt dat ik er niet van te voren nog een paar foto's van gemaakt heb.