EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

Niet bekend

Bijdrager:

Niet bekend

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img

Beschrijving


Geplaatst op

01-01-1970

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-02-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Links op de foto achter het ANWB-bord het café van Henk Scholten, de toen bekende biljarter in het kaderspel. Bij de Nederlandse kampioenschappen werd, wat toen gebruikelijk was, door Bob Spaak met fluisterstem het radioverslag gedaan. Daarnaast met puntdak het café Meulensteen waar Nelis Hoeijmans uit Best de kelner was.


Datum: 11-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

Ik ben ooit, omstreeks 1965, eens bij biljarter Henk Scholte aan de deur geweest. Maar dat was veel noordelijker aan de Boschdijk. Hij woonde toen in een gewoon huis, met een huisnummer boven de 1000. Dat was toen al stadsdeel Acht.


Datum: 23-06-2007
Naam: Barbara Staals Geerings  
img

Bij mijn weten lag achter Caltex de friteszaak van Jans v.d. Boomen en om het hoekje het café van Cor de Mulder. De naam dankt hij volgens mij aan het feit, dat hij eerst molenaar is geweest aan de Oude Torenstraat (liep van de Nieuwe Dijk naar de Pastoriestraat en kolenopslagplaats van Toon v.d. Kaa). Mijn vader was daar bij de biljartclub (vrijdagsavonds en zondagsmorgens) en zaterdags was het achter in de zaal dansen. Er kwamen veel militairen en later veel Duitsers. Het had niet zo'n beste naam en ik mocht er dan ook beslist niet naar toe van mijn ouders.


Datum: 23-06-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

In de jaren vijftig was het café Scholten bekend door de biljarters, ook mijn vader ging er wel eens potje biljarten. Op de hoek Marconilaan was een frituurzaak, veel mayonaise erbij, en zelfs uit de muur kon je de frikandellen, kroketten en nasi/gehaktballen halen. Wij zijn verhuisd omstreeks 1957 en toen was dit er nog zo. Later is de frituurzaak uitgebreid, en ik dacht een andere eigenaar erin, maar de friet was niet zo lekker meer.


Datum: 23-06-2007
Naam: Barbara Staals Geerings  
img

In de jaren 50 werd in de Johan v.d. Waalsweg het badhuis geopend en op de hoek Marconilaan/Johan v.d. Waalsweg kwam een nieuw complex naast de VW-garage. Hierheen verhuisde de friteszaak van de overkant en werd cafetaria Jans. Later werd dit een kapsalon en opende Jans frituur/restaurant De Koperen Ketel op de hoek Marconilaan/Johan v.d. Waalsweg.


Datum: 23-06-2007
Naam: Han Wolters  
img

Het eerste huis achter het ANWB-bord was de zaak van kapper Jan v. Bakel. Op de foto kun je zien dat de damessalon werd uitgebreid.


Datum: 23-06-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Naast de kapper werd een De Gruyterwinkel en een ik dacht gordijnen/behangwinkel gebouwd met daarboven appartementen. Dan kwam Kaatje v.d. Boomen met haar friettent, geheel behangen met kaarten uit de gehele wereld, die de Amerikaanse soldaten opstuurden naar haar. Kaatje was een klein pezig vrouwke met heur haar op een knotje.


Datum: 23-06-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Nu ik de foto beter bekijk, zie ik nog de oude huisjes staan, die werden afgebroken toen ik een jaar of 5/6 was, ik heb er nog in gespeeld, samen met vele anderen op zoek naar wat? Zou dus 1951/52 geweest kunnen zijn. De flats aan de overkant heb ik ook nog zien bouwen.


Datum: 23-06-2007
Naam: Barbara Staals Geerings  
img

Inderdaad was er ook het café Scholten, maar dat lag op de hoek Marconilaan/Edisonstraat, t.o. Bastiaans, die toen nog hoofdzakelijk gordijnen keuken- en bedlinnen en kleingoed verkocht. De molen, waaraan Cor Raaymakers de naam de Mulder ontleende, is terug te vinden bij de foto's van Oud Woensel. Kaatje heette Jans en kapper Van Bakel is uitgebreid naar de Johan v.d. Waalsweg. Daarna heeft Harry Ducker daar een kapsalon gehad en die is later naar de andere kant van de Marconilaan verhuisd. De zaak ertussenin was een behang/drogisterij/schoonheidssalon van Dumoulain, die later ook nog een opleidingscentrum voor schoonheidsspecialisten had aan de Emmastraat.


Datum: 23-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

De molenaar die bij zijn molen woonde, dicht bij de oude toren, heette Raaymakers, Ik herinner me dat rond zijn molen flinke korenvelden lagen. Deze Raaymakers had later een café aan de rechterzijde van de Marconilaan. Was in 1942 de gehele Marconilaan bestraat?


Datum: 24-06-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

In de Edisonstraat was ook een kapper en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Ook kwam De Gruyter iedere week het beroemde boekje ophalen en op de vrijdag alles bezorgen, incl. het snoepje van de week. Maar in mijn tijd was er nog geen Gruyterwinkel, wel de Etos.


Datum: 24-06-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Kapper Jordans zat in de Edisonstraat, vanaf Bastiaans vooraan links.


Datum: 24-06-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ja, Mari, de naam daar was ik even niet zeker van, maar Jordans herinner ik me weer.


Datum: 02-07-2007
Naam: P Hertogs  
img

Toch even wat rechtzetten voor het nageslacht: Barbara heeft het over dat café op de hoek van de Marconilaan/Edisonstraat, t.o. Bastiaans.  Daar heeft Henk Scholten nooit gewoond. De cafébaas was P. van Breugel van 1955 tot 1970 en daarna was de eigenaar de heer Eijkemans.


Datum: 02-07-2007
Naam: Barbara Staals Geerings  
img

Inderdaad P. Hertogs, je hebt gelijk, ik zat er helemaal naast, maar het dubbeltje [om bij de oude tijd te blijven] is gevallen en het is nu weer heel duidelijk in beeld.


Datum: 05-09-2007
Naam: Jan van der Meulen sr.  

Het benzinestation Groot Toerisme was van mijn oom Janus van der Meulen die op de Wal woonde en daar de Citroëngarage had. Deze werd later door zijn zoon Frans overgenomen, die al snel een nieuwe garage op de Boschdijk bouwde in de directe omgeving van het benzinestation. Weer veel later verhuisde hij met Citroën en het hele bedrijf naar de Huizingalaan.


Datum: 23-08-2009
Naam: Peter van den Boomen  
img

Café Verwimp op Marconilaan 16 is overgenomen door Cor Raaijmakers (danszaal De Mulder). De Mulderbar is in de jaren '60 afgebrand en is verhuisd naar het Gezellenhuis in de Edisonstraat. Barbara heeft het bij het rechte eind. Wij woonden op Marconilaan 12 en de friteszaak werd gerund door mijn moeder Jans v.d. Boomen. In 1959 zijn wij verhuisd naar Marconilaan 23a, onder de naam cafetaria Jans. Eind 1959 zijn we verkast naar Marconilaan 23e want 23a was te klein. In 1973 heeft mijn moeder de zaak verkocht. De nieuwe eigenaar is doorgegaan onder de naam Koperen Ketel.


Datum: 31-12-2009
Naam: Willem-Jan Bouwer  
img

Frans van der Meulen had inderdaad zijn bedrijf aan de Boschdijk, waar de werkplaats en de showroom waren van Citroën. Ook de bovenliggende woningen werden verhuurd door Frans. Hij woonde toentertijd aan de rechterkant van het gebouw met eigen ingang boven de werkplaats. Aan de linkerkant was de showroom. Later is het bedrijf van Frans naar de Huizingalaan gegaan en het bedrijf aan de Boschdijk verkocht en zijn ook de appartementen verkocht. Op dit ogenblik (2009) zitten rechts Leen Bakker-woninginrichting en links Morgan-beddenspecialist. Beide bedrijven zijn bereikbaar via een doorgang onder de appartementen.


Datum: 11-02-2010
Naam: Christ de Waal  
img

Ida Wagenakers-Schriks, bedoel je met de kruidenierszaak niet het winkeltje van Zus v.d. Ven op het hoekje van de Jan van der Heijdenstraat?


Datum: 12-02-2010
Naam: Han Wolters  
img

Het echtpaar uit het winkeltje heet Van Reeken.


Datum: 12-02-2010
Naam: Mari Kieneker  
img

In het bestand van historische werkgroep Woensel West van o.a winkels in Woensel West staat kruidenier Van Reeken, Edisonstraat 154.


Datum: 12-02-2010
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Nee, Christ de Waal, ik bedoelde het kruidenierswinkeltje op de Edisonstraat, tussen de kapperszaak en Bastiaans, tegenover de ingang naar de garageboxen. De naam weet ik niet meer, alleen dat het een ouder echtpaar was en zeer vriendelijk.


Datum: 21-02-2010
Naam: Annemarie van Geffen-Otten  
img

Beste Mari, even voor alle duidelijkheid: de naam van de kapper in de Edisonstraat was niet Jordans, maar Jorna.


Datum: 29-06-2010
Naam: Joop van Beusecom  
img

Hoi Peter, het was toen inderdaad cafetaria Jans. Jij had toen geloof ik een Skoda.


Datum: 03-04-2011
Naam: Henk van Oirschot  
img

Hoi Peter van de Boomen, mijn vader Henk van Oirschot heeft de cafetaria van jouw ouders overgenomen. Jullie zijn toen verhuisd naar de overkant om daar een nieuwe zaak te beginnen. Ik heb zelfs nog foto's van de opening.


Datum: 16-12-2012
Naam: Joan van de Laar  
img

Ik heb ergens een foto gezien van een nozem op brommer bij cafetaria Van de Boomen op de stoep. Een fantastische foto, alleen ik kan hem niet meer vinden. Wie kan helpen?


Datum: 30-12-2012
Naam: Hannie Saasen-Muller  
img

Bedoelde je deze foto? Zie 20759.


Datum: 29-07-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

In zijn glorietijd zat Henk Scholte (zonder n) inderdaad in het pand dat links zo goed zichtbaar is geworden door de sloop van de huisjes aan de Marconilaan, rechts van het tankstation.