EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

32430

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

De Evanto's

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Evanto's

Beschrijving

De Evanto's hebben een aantal jaren vanuit de thuisbasis Eindhoven gespeeld op bruiloften, kermissen, gehuwden bals en andere feesten rondom Eindhoven.

De bezetting: Ad Brouwers-toetsen en zang ; Antoon Luys-saxofoon ; Hennie van Poppel - slagwerk en zang ; Tom van Bokhoven- basgitaar en zang.


Geplaatst op

03-11-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2012
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Haaaa leuk!
Met de Toon maak ik zo en dan nog muziek als invaldrummer bij `t Orkesje.
Deze foto`s is uit de periode dat ik met First Selection `s middags op het kinderbal speelde en de Evanto`s `s avonds voor de senioren in de Korenbeurs aan de Tongelresestraat. Wie had toen ooit durven denken dat ik zo`n ruim 35 jaar later zelf met Toon muziek zou gaan maken......en met véél plezier.
Toon weet `t nog steeds goed te "verkopen" bij `t Orkesje en blaast en zingt er nog heerlijk op los. Vooral doorgaan Toon!


Datum: 05-11-2012
Naam: Henk Klerkx  
img

Gadverpielekes Toon, wa waarde gij lelijk toen je jong was!
Nou bende 'n auw menneke, maar wel veul knapper.


Datum: 15-11-2012
Naam: Cees van Rooij  
img

Het moet zo in 1959 / 1960 zijn geweest. "We", Ed Verstappen, Wil van de Ven en ik gingen op gitaarles bij Tom van Bokhoven. Op de Aalsterweg of daar in de buurt geloof ik. Ik kreeg een gitaar te leen van mijn nichtje Marian Hessing. Na 2 lessen dacht Tom dat ik mij maar beter kon concentreren op het drummen of de contrabas. Toen ik daar mee begon dachten mijn collega's die inmiddels "Eddy and the Explosians" gingen heten dat ik toch echt nog beter was in het sjouwen van versterkers, luidsprekers enz. Zij hadden gelijk. Ik bleef een bewonderaar en geniet nog elk jaar van de fantastische bands uit onze jeugd tijdens "Back to the Sixties"


Datum: 01-01-2015
Naam: Tom van Bokhoven  
img

Beste Cees, de Tom van Bokhoven was mijn oom, vroeger lid van de Lighttown Skiffle Group met de hit : Toela o Troela, hou je nog van mij.


Datum: 10-01-2015
Naam: Peer van Bokhoven  
img

Ik ben weer de broer van Tom van Bokhoven en er staan inderdaad foto's van de Lighttown Skiffle Group op deze website waar onze oom Tom op staat.


Datum: 22-02-2015
Naam: A.Kluijtmans  
img

De Evanto's zijn begonnen niet in Eindhoven, maar in Sint-Oedenrode met Evert Brouwers (broer van Ad) en ik, Antoon Kluytmans en Antoon v Heesch.
Later is Antoon Luys daarbij gekomen, zijn naam paste daar goed bij ,vandaar DeEvanto's.We hebben op vele bruiloften en partijen gespeeld van 1961t/m 1968.