EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3222

Bijdrager:

Jaar:

1988

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1988

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Herdenking bevrijding op 18-9-1988. (3)

Beschrijving

Mijn opa, prof.renner Frans van den Broek was de allereerste fakkeldrager van Eindhoven. En ik heb de eer mogen hebben dat ik in 1988 uitgekozen ben door de turnvereniging E.T.V., waar ik toen lid van was, om mee te gaan om de Fakkel op te halen in Bayeux. Door een loting ben ik toen uitgeloot om in 1988 de fakkel te mogen dragen. Hier was mijn opa natuurlijk apetrots op dat na zoveel jaar zijn oudste kleinkind alswel petekind de bevrijdingsfakkel ook mocht dragen. De twee andere fakkeldragers waren een wielrenner van de PDM ploeg, ik weet helaas alleen nog een voornaam, ik dacht dat die Stefan was, en de hardloper heette Hans als ik me niet vergis.(in licht/donkerblauw trainingspak). De oudstrijders zie je op de achtergrond staan.


Geplaatst op

26-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-09-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Na even googlen (afgeleid van Google populaire internetzoekmachine) denk ik dat die Stefan, Stefan van Dijk heet . Die fietste eind jaren 80 en begin jaren negentig bij PDM . Niet te verwarren met de Stefan van Dijck die nu prof is .


Datum: 17-02-2013
Naam: E. Bastings  
img

De wielrenner op de foto is de wcl Het Zuiden lid Eddy Huissoon, die de wielerwedstrijd in Bayeux dat jaar gewonnen had.


Datum: 04-07-2014
Naam: Eddy Huissoon  
img

Klopt, ben ik, Eddy Huissoon. Inderdaad mocht de winnaar van de GP Bayeux de fakkel mede overhandigen. Het was een geweldige trip en tevens mijn laatste wedstrijd als actief wielrenner.