EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32182

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelstraat hoek Gagelsteeg

Beschrijving

Uit een serie foto's van midden jaren 1970. Uiterst rechts is nog de St. Antoniuskerk (Steentjeskerk) zichtbaar. Is het gebouw dat er net voor te zien is niet de kantine waar je als Philips-medewerker onder andere een warme maaltijd kon genieten?


Geplaatst op

27-09-2012

Reacties:

Datum: 28-09-2012
Naam: Betty Verbakel  
img

Als ik het goed heb woonde op deze hoek Ferd de Brouwer, de loodgieter. In het tweede huis een (Laamers of Lammers?) daarnaast de kapper en de bakker Bertrams. Iets verder Frieda de Oetelaar of ernaast? En nog iets verder familie De Zoet en de eierboer.


Datum: 28-09-2012
Naam: Wim Verhulst  
img

Op deze foto zijn al een aantal woningen verdwenen (aan de rechterkant), waaronder die van mijn oma Ciska van de Molengraft. Zij woonde op nr. 31. Links daarvan woonde volgens mij de fam. Bouwman(s). Na de woning van mijn oma was een opening met achterin een soort garage, dan nog drie woningen en dan begon de Philips-eetzaal.


Datum: 11-05-2015
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Volgens mij stonden tegenover deze woningen geen huizen maar wel een groot kantoor van Philips. Verderop, nabij de de kruising Frederiklaan-Gagelstraat, stonden wel woningen


Datum: 20-11-2017
Naam: H Vermeulen  
img

In het tweede huis woonde Jan de Greef. Hij had wat fruitbomen in zijn tuin en wij gingen achterom, door de Gagelsteeg, naar zijn tuin om appeltjes en peren te stelen, maar Jan kwam altijd met een grote riek achter ons aan.