EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3211

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Olifant en Boex.

Beschrijving

Twee monumentale panden aan de Markt/Nieuwstraat die moesten wijken voor de na-oorlogse expansie. Welk reisbureau zat er in pand Boex?
<< Zie foto 15480 voor historische gegevens over De Olifant. (Red.) >>


Geplaatst op

26-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Dat zal denk ik van de Cito (familie Van Oosterom) zijn geweest. Deze hadden touringcars.


Datum: 20-10-2006
Naam: Menno  
img

Ik als 28-jarige Eindhovenaar vind het werkelijk ongelofelijk hoevel moois er afgebroken/neergehaald is in mijn stad. Ik heb niet de indruk dat het stadsbestuur momenteel anders in elkaar steekt. Cultuur en historie zijn klaarblijkelijk vieze woorden in de gemeenteraad. Ze willen van onze stad een overdreven skyscraper-city maken, maar het slaat nergens op, want geen enkele inwoner zit daar op te wachten!


Datum: 02-03-2008
Naam: Maria Willems  
img

Tussen 'het torentje' en de voorkant van het 'Boex-pand' was nog een straatje, dat uitkwam bij een hek. Dat was de toegang tot het grote terrein en de bedrijfsgebouwen van wijnhandel Boex. Mijn vader werkte bij deze firma en ons gezin woonde op de etage boven het kantoor. Rond 1951 werd dit hele pand gesloopt en moesten we verhuizen naar een 'gewoon' rijtjeshuis in Stratum.
Ik meen me te herinneren dat het reisbureau dat aan de voorkant van het pand gevestigd was 'Vlemminks' heette...


Datum: 25-03-2008
Naam: Cees van Lier  
img

In het pand met de 'olifant' op het torentje, zat op het ogenblik dat deze foto gemaakt is Gijs van Liempd (met een grote snor) met zijn sigarenzaak. En daarlangs tussen de 'Cito' en het woonhuis hobbelde je over de klinkers naar de wijnkelders van de fa. Boex.


Datum: 25-03-2008
Naam: Maria Willems  
img

Precies, Cees, zo was het... Vanuit ons bovenhuis op het Boex-terrein keek ik neer op de bedrijfsgebouwen, waar de wijn in grote vaten lag opgeslagen. Soms mocht ik toekijken als er wijn gebotteld werd en van een kurk voorzien: in de kelders was het donker en een beetje eng... In het pand met de Olifant zat in 'mijn' tijd ook nog een fietsenmaker, die een eekhoorntje in een kooitje hield. Het beestje liep de hele tijd rondjes in zijn tredmolen.. Toen ik het een keer wou aaien, ben ik flink gebeten...