EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32033

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Einde Broekseweg

Beschrijving


Geplaatst op

02-09-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-09-2012
Naam: Frits Hekman  
img

Het huis met de mansardekap was het laatste van de Broekseweg; ernaast begon als zijstraat de Boomstraat. Het verlengde van de Broekseweg was de (nog bestaande) Eckartseweg. Bij deze overgang van straten stond links de kerk van "Onze Lieve Vrouwe van altijddurende bijstand". De wegafsluiting staat in verband met de aanleg van de ringweg; op dit punt loopt nu de Onzelievevrouwestraat, die rechts op enige afstand de Kennedylaan kruist.
Op de plaats van de open ruimte rechts (waar de aannemerskeet staat) stond het "Zonnehuis", de woning van dirigent Van de Goor van "La Bonne Esperance".
In het derde huis was jaren een frietzaak gevestigd.


Datum: 08-09-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Het huis op de achtergrond was het laatste huis van de Broekseweg en heeft er nog jaren gestaan, zodat de ventweg langs de rondweg er met een boog omheen moest worden gelegd.


Datum: 25-01-2017
Naam: Carin Groenen  
img

Kan iemand bevestigen of in het tweede pand (naast Frenken) de groenten- en bloemenkweker Kuipers woonde?


Datum: 25-01-2017
Naam: Gerard van de Vorle  

Ik heb lang geleden eens iemand gesproken die In het huisje had gewoond dat voor het pand van Frenken stond. Hij vertelde dat hij dit huisje zelf had gebouwd op de grond van Kuipers. Het was allemaal niet volgens de regels gegaan, zodat er bij de onteigening een groot meningsverschil is geweest. Het was maar een kleine woning en ik dacht geheel wit geschilderd. De frietzaak was Verspaget.


Datum: 25-01-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Volgens "Eindhoven in 1934" van Kees van der Hoeven woonden destijds op Broekseweg 198: H. Kuipers & Zn. v.h. expeditiebedrijf L.P. Paans, cargadoors en expediteurs
A.W.J.H.C. Kuipers, vrachtrijder
H. Kuipers, groenten- en bloemenkweker
M.W.P.J. Kuipers, fabrieksarbeider
P.J.W.M. Kuipers, vrachtrijder
Aa.Ma.Ma.Ca. Kuipers, groenteventster


Datum: 12-07-2020
Naam: Gertjan Wiers  
img

Kan iemand mij meer vertellen over het pand van Frenken? Jan Frenken was mijn opa en zijn dochter Carla mijn moeder. Ik ben er schijnbaar geboren (1970) maar weet er natuurlijk niets meer van. Ook informatie over mijn opa en oma of moeder is welkom natuurlijk. Mijn moeder was getrouwd met Loek Wiers van de Pastoriestraat. Mijn vader is overleden in 2002 (61 jaar) en mijn moeder in 2004 (61 jaar).


Datum: 07-10-2020
Naam: Ben Smit  
img

Hallo Gertjan. Ik kan het nodige vertellen over de familie Frenken. Jouw oma (Gretha Schoonbeek), getrouwd met Jan Frenken, was de zuster van mijn moeder (Jantje Schoonbeek). Daardoor kwam ik regelmatig bij hen op bezoek. Bovendien had tante Gretha mij toevertrouwd dat ik haar lievelingetje was. En dat betekende veel verwennerij en regelmatig cadeautjes krijgen. Ook van haar dochter Carla, mijn nichtje en jouw moeder. Op een keer kreeg ik haar ‘hoge’ Hudora rolschaatsen. En dat maakte indruk want ‘hoge’ Hudor’s waren voor een tiener toen (jaren vijftig) hetzelfde als het krijgen van een iPhone 11 nu. Kortom, ik bewaar warme herinneringen aan de familie Frenken. Misschien een idee samen, buiten dit forum om, iets af te spreken. Met groet, en blijf gezond! Ben Smit
<< Om een directe afspraak buiten de site om te maken: klik op het blauwe envelopje om een e-mail rechtstreeks naar Gertjan te sturen.  (Red.) >>