EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3203

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Aida / Gebr Garvelink

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Briefhoofd Gebr Garvelink

Beschrijving

Wout Hagens het jongere broertje van Gerard Hagens stuurde dit briefhoofd. Als "onderzoeker" van de Woenselse en als extensie de overige Eindhovense Sigarenindustrie kon ik het niet nalaten een tweetal sigarenbandjes erbij af te drukken van die mooie AIDAkop.


Geplaatst op

25-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2006
Naam: Wout Hagens  
img

Keurig! Herinner me deze sigarenbandjes nog als de dag van gisteren. Natuurlijk ben ik als ex-werknemer van de Gebroeders Garvelink subjectief, maar toch, dat merk had een prima uitstraling. En wat dat broertje betreft, wellicht was daar sprake van toen ik daar in 1958 nog werkzaam was.


Datum: 12-02-2007
Naam: Marcel Slegers  
img

Mijn opa, Dorus van de Moesdijk was 40 jaar meesterknecht bij Aida. Regelmatig bezocht ik de fabriek. In toch wel moeilijke omstandigheden werden hier de sigaren vervaardigd.
Ties van Laarhoven met echtgenote Miet woonde in het huisje bij de fabriek. Ook mijn tantes hebben bij Garvelink gewerkt, Tonnie van de Moesdijk etc. Ik ben nog in het bezit van foto's en de feestgids van mijn opa's 40-jarig jubileum.
Er zijn ook nog foto's van het voetbalteam van Aida die regelmatig speelden tegen de werknemers van de vestiging in Reusel.


Datum: 23-01-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Marcel, het zou leuk zijn als je die foto's op de site zet. << inderdaad Marcel, we zien ze graag komen (red.)>>


Datum: 23-01-2009
Naam: Wout Hagens  
img

Wat zou dat inderdaad geweldig zijn wanneer de foto's die Lieke Slegers bedoelt en in het bezit zijn van Marcel Slegers op deze site te zien zijn. Mocht daarbij hulp nodig zijn dan ben ik altijd bereid deze te verlenen.


Datum: 08-11-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Het voltallige personeel van "AiDA" in 1921 is te zien op foto 29720.


Datum: 11-08-2018
Naam: Wout Hagens  
img

Zeer aangenaam verrast dat ik de naam Dorus van de Moesdijk tegenkwam. Deze man zal ik nooit vergeten. Stond altijd voor iedereen klaar. Je deed nooit een vergeefs beroep op hem. Geweldige man. Die moet je tegenwoordig met een lampje zoeken. Ben erg blij dat hier over hem wordt gesproken en wat je er ook onder verstaat, een meesterknecht was hij. Zelfs veel meer dan dat.


Datum: 11-08-2018
Naam: Veerle Slegers  
img

Ja Marcel, graag de foto's van jouw opa's (mijn overgrootvaders) jubileum op deze site.


Datum: 11-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Een van de gebroeders woonde in de Broerelaan. Ik was bevriend met zijn zoon Toon. Wij speelden soms achter het huis op het, toen nog, niet bebouwde veld van de Dr Schaepmanlaan. Garvelink had een grote auto met 3 rijen zitplaatsen, al bestond de achterste uit niet meer dan een bekleed plankje zonder rugleuning, alleen geschikt voor kinderen.


Datum: 11-08-2018
Naam: Harrie Rulo  
img

Even een kleine correctie op het verhaal van Marcel Slegers. Ties van Laarhoven (mijn oom van moederskant) was getrouwd met Truus van Balen. Een kleine vergissing. Mijn moeder heette Miet en was de oudere zus van ome Ties.. De familie Van de Moesdijk was erg bekend bij ons in de familie, er werd altijd over de Moes gesproken.