EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3191

Bijdrager:

Jaar:

1995

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Nachtegaallaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nachtegaallaan nr. 4 en 6.

Beschrijving

Deze foto is door mijn vader in 1995 genomen, het enige wat ik over deze huisje weet is dat ze bij de villa van de family Philips behoorden.


Geplaatst op

25-02-2006

Reacties:

Datum: 16-06-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

In het rechtse huis woonde de tuinman van de fam. Philips, de heer Creteer. Zijn dochter werkte bij mij op het IAK in de jaren 60. Na het overlijden van eerst haar vader en daarna haar moeder is zij met echtgenoot en kinderen daar blijven wonen. Helaas zijn Jeanne en Claas ook al overleden.


Datum: 03-07-2007
Naam: Huib Vredegoor  
img

In het linker huis woonde in de jaren ´50 Ed Galjee, Hopman van de Don Bosco groep en opvolger van Hopman Harrie Keeris, toen uit de Lakerstraat.


Datum: 23-07-2007
Naam: Trix Simmer  
img

In het linkerhuis woont nog steeds Mary Gal(j)ee, een zus van Ed. En Huib, woonde jullie op de Parklaan op de hoek van de straat waar ook de Nutsschool was?


Datum: 04-08-2007
Naam: Huib Vredegoor  
img

Ja Trix, bijna goed. De Nutsschool heeft de hoofdingang op de Reigerlaan, maar de speelplaats en kleuterschool grensden aan de Eksterlaan. Op de hoek daarvan met de Parklaan hebben wij tot 1983 gewoond. En ik herinner me jouw broers Peter en Henk van school en/of van het misdienen en/of van de verkenners/welpen. Jullie woonden op de Tongelresestraat (tussen electrobureau Kwanten en apotheek Batenburg?). Ik heb in de 3e met Peter in de klas gezeten, bij de 'kale Jan'. Klassenfoto met alle namen volgt, maar moet ik eerst nog scannen.


Datum: 21-11-2010
Naam: Joep Claassen  
img

In een van deze huisjes woonde mijn grootvader Jan van Wulfen met zijn gezin.Mijn grootvader was chauffeur van Anton Philips.Waar ik het over heb is voor de tweede wereldoorlog.