EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31655

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama vanaf Witte Dame 05

Beschrijving

Beginjaren '50. Zicht vanaf de Witte Dame op gemeentelijke openbare MULO de Krabbedam. De school lag aan en zijstraatje van de Keizersgracht en droeg dezelfde naam. Dit straatje liep door tot de achterzijde van het oude Stadhuis aan de Rechtestraat (zie foto 4807).Onder de Krabbedam de gebouwen aan de Vrijstraat met rechts in het midden een deel van het Oude Postkantoor op de hoek Vrijstraat / Keizersgracht.


Geplaatst op

16-07-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Links onder bestrijkt bijna een kwart van de foto het Rembrandt Theater. Rechts daarvan Het Vulpenhuis of boekhandel de Wereld. Leuk dit ook eens van de andere kant te zien.


Datum: 17-07-2012
Naam: Bauke Hüsken  
img

Inderdaad Tini, erg interessant, dit kiekje. Het pand De Wereld lijkt op deze foto minder oud te zijn dan de voorgevel deed vermoeden. Boeiend!


Datum: 18-07-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Bij de sloop van De Wereld is onder de begroeide aanbouw, bij archeologisch onderzoek ,een roodstenen weg of pad dat naar beneden afliep te voorschijn gekomen.Wat het precies is geweest weet ik niet, maar ik denk aan een doorwaadbare plaats van een riviertje, dat dan rechts op de foto zou hebben gelopen, nog voor de singel die verder naar rechts lag.


Datum: 18-07-2012
Naam: Hans van Melis  
img

Was dat het pad naar de looikuipen van Hoffmann? Je kwam daar door het gangetje naast De Wereld. Het langgerekte gebouw rechts was het sigarenfabriekje van van Bakel. Ook kon je achter het pand van de horlogemaker van der Loo langs naar de Stadsvest.


Datum: 19-07-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Hans, wat jij schrijft zou kunnen kloppen. Als je door het gangetje ging en doorliep tot aan het langgerekte gebouw, lag het pad vanaf de bioscoop aflopend naar beneden tot het midden van het terrein, +/- 2 mtr onder de begane grond. Ik werkte in die tijd bij Eisenkolb en kon deze werkzaamheden mooi volgen. Een neef van Eisenkolb heeft daar verschillende foto`s van genomen.