EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3143

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 306

Beschrijving

De boerderij van mijn schoonouders: Bert en Anna Keijzers. Deze boerderij is gebouwd in 1905 en het linkergedeelte is in de jaren 50 verbouwd tot burgerhuis.


Geplaatst op

22-02-2006

Reacties:

Datum: 06-05-2006
Naam: Bernard Sibon  
img

Wat hebben we wat afgeknikkerd voor de boerderij (rechts) als we naar school gingen en weer naar huis. Destijds lag er natuurlijk zand. De Keizer was ook het punt waar we, als we van de kerk in Vlokhoven kwamen, in looppas overgingen zodat de meesters op school die op de uitkijk stonden in de waan werden gebracht dat wij na de H. Mis met de hoogste spoed naar school kwamen.
Uit school was de Keizer ons eerste plekje om lekker te doen wat we wilden en ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand van de Keizer ons daar wat in weg kwam leggen.


Bernard Sibon, v/h Woenselsestraat 89 thans Julianastraat 115, 5121 LP Rijen


Datum: 13-12-2011
Naam: Frank Thunnissen  
img

Sinds 1996 woon ik met veel plezier in dit karakteristieke pand wat ik kocht van de erven van Keijzer. Het stond toen al anderhalf jaar leeg en het was kennelijk lastig een koper te vinden. Ik viel als een blok voor het pand en nog steeds geniet ik dagelijks van de enorme ruimte en mogelijkheden. De vorige bewoner, Bert Keijzer, bewoonde het pand 87 jaar, en ik hoop dit op zijn minst te evenaren. De boerderij is een allegaartje van aanbouwen en schuren, met dientengevolge allerlei bouwstijlen; deze tradiitie heb ik voortgezet. Aan de voorzijde is een erker toegevoegd, het bakhuis is verbouwd tot werkkamer en de zolder is deels bewoonbaar gemaakt door een grote dakkapel. Eenieder is aangemnaam verrast door deze oude boerderij die omgeven is door nieuwbouw. Een paradijsje