EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

31222

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Zoekplaatjes

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zoekplaatje

Beschrijving

Bijgaande foto en onderstaand schrijven ontving ik van Joan van Moorsel. Het is mij onbekend ter gelegenheid waarvan deze is genomen. Wellicht iets van de padvinderij, zoals Louis Redele suggereert. Misschien kunt u ons meer vertellen.

"Hallo Piet Hein,

De foto kwam goed binnen en na een goede vergroting prima te zien. Ton Fens in het midden; Nu wat zou dat kunnen betekenen:- Iets van de gilde ? = neen, van de kegelclub ? = neen

Ik weet niet of Jos Bär er op staat. Wel n.m.m. Hans de Jongh met pijp in zijn hand naast jouw vader. Naast de al genoemden ken ik niemand.
Een mogelijkheid zou zijn: een reunie van de padvinderij waar Ton Fens zwaar bij betrokken was of iets van de brandweer, want Ton Fens is vroeger brandweercommandant geweest.
Ik zit te gissen naar een andere mogelijkheid gelet op de mij wel bekende figuren: Frits Philips, Wim van Moorsel, Octave Redelé, Piet Hein van Mens en Rob von der Nahmer. Waarin zijn die samen te combineren? Ik denk toch iets van een of andere huldiging van Ton Fens met zijn padvindersgroep van weleer. Ik kan het niemand meer vragen helaas. Hans de Jongh dateert van geboortjejaar rond 1910/12 dat zou nog wel passen in combinatie met de mij bekenden op de foto. Hij was een zoon van Gerrit de Jongh, een broer van mijn opa de Jongh die woonde op de Parklaan in het pand waar nu het Academisch Genootschap gevestigd is. In wereldoorlog II was hij in een jappenkamp geïnterneerd.
Ik weet niet of hij het werkelijk is op de foto. Jouw vader heeft Gerrit de Jongh wel goed gekend vanuit Amicitia en hun rechtenstudie op latere leeftijd. Als jij weet dat jouw vader bij de padvinderij geweest is dan zouden wij op het goede spoor zijn. Ik weet dat Wim van Moorsel en Rob von der Nahmer dat wel waren samen met mijn vader. Frits Philips zal er ook wel bij geweest zijn.
Dit is mijn visie op de foto, die stamt uit de vijftiger jaren.
Onze hartelijke groeten nogmaals. Louis"


Geplaatst op

15-05-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-09-2015
Naam: Adolphe Mignot  
img

Boven tweede van links Octave Redelé? Boven vierde van links Wim van Moorsel? Boven derde rechts Piet Hein van Mens?


Datum: 01-09-2015
Naam: Piet Hein van Mens  
img

Dat klopt volgens mij.
Is de 1e links Thias Elias?


Datum: 17-03-2018
Naam: Hélène Passtoors  
img

Dag allemaal. Enorm leuk deze schat aan foto's plus teksten die mijn verre jeugd opeens doet opleven. Dank!
Ik heb lang op deze foto zitten turen, zoveel bekende gezichten en maar enkele namen die uit het verre verleden boven komen drijven. Waarvan natuurlijk meteen jouw vader, Piet Hein.
Maar zou de foto niet kunnen zijn van leden van de Sociëteit Amicitia?
Mijn vader Wim Passtoors staat er niet op, maar die kwam in de jaren midden 50/60 om verschillende redenen zelden of nooit 'op de soos'.
Bij tweede rechts zittend dacht ik even aan Paul Mignot die in de Zilvermeeuwlaan woonde naast Van Mens en ons. Maar het is inderdaad Frits Philips.
Hartelijke groeten en beste wensen, Hélène