EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31201

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Brugstraat*

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
TU-terrein en Brugstraat

Beschrijving

Een prachtige luchtfoto van het TU-terrein in aanleg. Hierop zien we nog de complete Brugstraat en de oorspronkelijke loop van de Dommel. De watermolen is reeds gesloopt. Datum opname 2-6-1958.
(Aviodrome 048769zr)
 


Geplaatst op

11-05-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-05-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Een prachtige plaat! Een mooi beeld van de wording van de TH. Van dit landelijk stukje Eindhoven is nu niets meer over, behalve de huizen op de Eckartseweg. Op foto 31062 de situatie drie jaar later; er werd snel gebouwd in die tijd.


Datum: 19-11-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Mooi is inderdaad hier nog de hele Brugstraat te zien, echter zonder de Woenselse Watermolen, die al was gesloopt. De foto is uit 1958, toen de THE nog volop in aanbouw was, alhoewel die officieel al functioneerde, want ikzelf was in datzelfde jaar aangesteld als rijksambtenaar en werkzaam op de Centrale Administratieve Dienst, in de lage THE-noodbouw, dichtbij zwembad de IJzeren Man. Elke morgen reed ik vanaf de Woenselsestraat via de Brugstraat langs de sportterreinen van v.v. De Spechten naar kantoor.


Datum: 17-05-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Een paar jaar eerder fietste ik dezelfde route als Wim vanaf de Pastoriestraat, maar niet om naar mijn werk te gaan maar naar de IJzeren Man. Er was toen nog geen sprake van het bouwrijp maken van het terrein van de TH. Het landelijke karakter van het gebied was toen nog niet aangetast door de eerste tekenen van wat er later allemaal gebouwd werd.