EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31096

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Muziek

Onderwerp 3.:

We-Music/ Lets Play

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Let's Play

Beschrijving

Let's Play Music Center Eindhoven is een gitaar- en basgitaarspeciaalzaak.
Voorheen was daar We-Music gevestigd en daarvoor Schellekens? Zie foto 20451


Geplaatst op

27-04-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-04-2012
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Nee, Schellekens heeft hier niet gezeten, die zit nog steeds schuin tegenover de Poeijersstraat, dit hier is tussen de 2 overwegen in.


Datum: 30-04-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Harrie Schellekens zat enkele panden terug, op nr. 337a, ik heb op 't Hofke gewoond, bij Harrie Schellekens heb ik destijds mijn eerste bromfiets gekocht, (1975) het was een gebruikte Honda 4 takt, Harrie is overleden, zijn zoon heeft de zaak voortgezet en zit nog in hetzelfde pand.


Datum: 01-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Even herstellen: Harrie Schellekens zat gezien vanaf 't Hofke, ná de 2e spoorwegovergang inderdaad schuin tegenover de Poeijersstraat, de zaak is na het overlijden van zijn vader Harrie, voortgezet door zoon Ruud. De zaak op deze foto is gelegen tussen de 1e spoorwegovergang (Hofstraat) en de 2e spoorwegovergang, richting centrum, hier staat ook de oude St. Martinusschool, waar ik als kind op de zg. lagere school heb gezeten. (eind jaren 50, begin 60)


Datum: 01-05-2012
Naam: John van Woensel  
img

Dit pand was vroeger van Verhuizen meubelen jaren zestig en misschien nu nog wel!


Datum: 01-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Dan is dit het pand, wat rechts gelegen is, gezien aan de ingang aan de Tongelresestraat naar de St. Martinusschool. Daar heeft inderdaad Verhuizen meubelen in gezeten. Aan de linkerzijde van deze school staat een wit pand, in dit pand had Anneke Grönloh in die tijd verkering met een vriend. Van de Moosdijk liep destijds nog te struinen langs de spoorweg, gelegen aan de Hofstraat, op zoek naar zijn 'kruiden'...


Datum: 02-05-2012
Naam: John v. Woensel  
img

Klopt Henny, ze had toen iets met Adriaan v Lierop. Ik zat in die tijd ook op de Martinusschool, moet ergens tussen 1960 -1963 zijn geweest.


Datum: 07-05-2012
Naam: Frans van Beers  
img

Voor Verhuizen Meubelen was hier een zaak in verlichting gevestigd.


Datum: 07-05-2012
Naam: Antoon de Lepper.  
img

Frans, volgens mij na Verhuizen een verlichtingszaak / groothandel, Hardy uit Limburg?


Datum: 07-05-2012
Naam: Frans van Beers  
img

De naam weten we niet meer Antoon, maar we dachten dat het voor Verhuizen was.


Datum: 07-05-2012
Naam: Willem van de Ven  
img

(Sjef) Verhuizen was familie van meester Korting.
<<< Willem, het zal niet bij iedereen bekend zijn wie meester Korting was. (red.) >>>


Datum: 07-05-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht dat er eerst Verhuizen zat en daarna pas die verlichtingszaak. Verhuizen ging toen naar Nuenen verhuizen. Deze zaak is later overgenomen door Goossens en die zit daar nog.


Datum: 07-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Voor zover ik mij kan herinneren, zat inderdaad eind jaren 50-60 wel degelijk Verhuizen meubelen in het pand hier op de foto, pas veel later is daar een verlichtingszaak in gevestigd geweest. De naam meester Korting klinkt mij wel bekend in de oren. Onze schoolmeester destijd van de St. Martinusschool was meester Lieferink, een Hagenees. Hij gaf les in de 6e klas, destijds de laatste klas, alvorens je naar LTS (of andere) school ging.


Datum: 07-05-2012
Naam: Willem van de Ven  
img

Meester Korting was hoofd van de lagere school aan de Hofstraat in Tongelre.


Datum: 07-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

De St. Martinusschool (lagere school) had 2 ingangen, een aan de Hofstraat, en een aan de Tongelresestraat. Als je vanaf de Hofstraat ging, kwam je bij de hoofdingang van de school, waar je trappen op moest. Aan de Tongelresestraat moesten wij áls kind zijnde, altijd naar binnen door de poort, waarna je direct op de speelplaats uitkwam. Vlak voordat de school begon, hoorde je de bel, je moest dan netjes allemaal in de rij op de binnenplaats gaan staan, waarna je (vooral rustig) aan de rechterzijde van het gebouw, naar binnen werd gedirigeerd, op teken van je leraar. Ik herinner mij ook nog meester Ketelaars, die gaf meen ik, les aan de 5e klas.


Datum: 08-05-2012
Naam: John van Woensel  
img

Meester Ketelaars in de 5e en Schellekens in klas 6 bij hem heb nog eens paar uur voor straf op mijn knieen gezeten hij was me vergeten. De planken vloer stond in mijn kieen, gelukkig had Gerard Brouwer er op zaterdag met een koor repetitie, anders was het een lang weekend geworden. Toen moesten we zaterdags nog naar school. Moeten ze op den dag van vandaag niet meer flikken. En dan hadden ze ook 2 keer per jaar schooltandarts in de koffiekamer, ik had nooit zoiets zenuwslopends meegemaakt.


Datum: 09-05-2012
Naam: Jan Wijn  
img

Nog steeds het lelijkste pand aan de Tongelresestraat.


Datum: 09-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Het is inderdaad geen mooi pand, ook binnen was alles erg kil. Mbt. tandarts, klopt helemaal John. Ik weet mij dat nog wel te herinneren. Als je aan de achterkant van dit gebouw stond, was dat kamertje aan de rechterkant gelegen,en ja, dat was flink bibberen voor de tandarts. Meester Schellekens kan ik mij ook herinneren, later kwam als hoofd Lieferink of Liefering, hij stond voor de 6e klas. Ik weet wel dat hij enorm kon schelden, zoals 'kluns' en 'kaffer' 'kluivenduiker', en dat hij van Haagse komaf was. Wij hebben op 't Hofke gewoond, het pand links naast de St. Martinuskerk,daar ben ik geboren,(het is of wordt nu gesloopt) later verhuisden we naar 't Hofke 21, ik was toen een jaar of 6.Het was in de tijd dat boer van Poppel onze buur was, andere buren waren Fam. Bierings op 't Hofke 23, op nr. 25 woonde volgens mij Fam. Nobelen.Op mijn 12e zijn we naar Woensel verhuisd: Jagershoef.


Datum: 09-05-2012
Naam: John v Woensel  
img

Henny, ik ben dikwijs bij jullie over de vloer gekomen, samen met Hans Manders en Hub Bierings. Was kameraad met jouw broer, ik ben zijn naam kwijt. Jouw vader was de postbode van Tongelre, Bas, als ik me niet vergis.Zijn grote hobby was muziek en geluid.


Datum: 09-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

Klopt helemaal John, ik heb meerdere broers: Hans, Bas (jr.), Jaques, Ronnie (de jongste). Natuurlijk ken ik Hans Manders. Volgens mij had jou vader een bakkerij, en daarachter zat een friture, in dat witte pand, wat ook op 't Hofke zat, richting Wolvendijk. Er zaten vroeger overigens meerdere transportbedrijven in Tongelre, Manders (wat nu in Nuenen zit) en v/d Kerkhof.


Datum: 09-05-2012
Naam: John van Woensel  
img

Zeker lang niet op t Hofke geweest Henny, de bakkerij bestaat nog altijd, veel gemist. Al meer dan 60jaar, veel bakkers overleefd, transportbedrijven waren er ook genoeg: Manders, vd Kerkhoff,  vd Heijden, Van Rooyen, vd Dungen. Van hen zijn ook enkele grote overgebleven. Trouwens, VDL is ook eens op het 't Hofke begonnen, hebben gisteren nog een prijs gewonnen. Tongelre is nog niet zo mis mooiste stukje van Eindhoven.


Datum: 09-05-2012
Naam: van de Ven  
img

VDL is toch echt begonnen op de Schootsestraat.


Datum: 10-05-2012
Naam: Jan Wijn  
img

VDL (van der Leegte) is begonnen in de Doolstraat.


Datum: 10-05-2012
Naam: Henny van der Aalst  
img

John, je vader zijn naam was Kees? VDL weet ik niet, wel Van Daal Verhuizingen, is ook in Tongelre begonnen, die zit nu op Ekkersrijt.


Datum: 10-05-2012
Naam: John v Woensel  
img

Nee hoor, Pieter vd Leegte, vader van Wim, is begonnen in de schuur van zijn schoonvader (vd Aalst) aan de Tongelresestraat, vlak bij de Martinuskerk. Vandaar verhuisd naar de Schootsestraat. Meneer vd Leegte kwam, voor dat hij verhuisde naar Hapert, regelmatig bij ons in de bakkerij om een praatje te maken,en meestal over voetbal. Hij hield zich bezig met het maken van friese staart tklokken en opzoeken en verleggen van wateraders, ik heb nog een magneet in huis van hem. Het was een heel aardige en doodgewone man die gezellig kon buurten.


Datum: 12-05-2012
Naam: Frans van Beers  
img

Hier is die ingang te zien Henny 31203.