EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31064

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

De Lismortel

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
TH de laagbouw waarmee het begon.

Beschrijving

Op 19 september 1957 werd de TH Eindhoven officieel geopend door koningin Juliana. De laagbouw op de foto was het begin van het TU-complex van vandaag.
Datum opname 1-11-1957.
(Aviodrome 031813zr)


Geplaatst op

23-04-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-04-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Links van het centrale plein was het gebouw, waar de C.A.D. gevestigd was (Centrale Administratieve Dienst). Ik startte daar mijn allereerste job: als administratief Rijksambtenaar, op de nieuwe afdeling mechanische administratie. Hier werd de hollerith methode toegepast, administratieve verwerking middels het ponskaartensysteem, de voorloper van de computer. Ik werkte daar met veel genoegen van 1958 tot en met begin 1962, en bediende daar de diverse I.B.M.-machines, zoals adm. machines, sorteer- en rekenmachines.
Rechts van het plein waren de afdeling C.T.D. (technische afd.) en natuurkunde. De ronde paviljoens op de foto waren kantines.


Datum: 26-04-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Om de I.B.M.-machines op de mechanische afdeling accuraat te kunnen bedienen, werden mijn afdelingschef van toen, de heer de Wit, en ondergetekende hiervoor opgeleid met een speciale I.B.M.-cursus als operator, in vijf dagen tijd, op het I.B.M.-kantoor aan de Heiligeweg te Amsterdam, in opdracht dus van de Technische Hogeschool. Dit geschiedde in juni 1959.