EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31063

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Melkweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Melkweg (hier stond eerst Kalverstraat)

Beschrijving


Geplaatst op

23-04-2012

Reacties:

Datum: 28-05-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Is dit wel de Kalverstraat in Eindhoven, volgens mij niet. Totaal andere huizen. Ik heb zelf op 46 gewoond.


Datum: 28-05-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Groendwarsstraat?


Datum: 10-09-2012
Naam: Peter Verbeek  
img

Volgens mij ook niet de Groendwarsstaart, toevallig heb ik ook op 46 gewoond.


Datum: 11-09-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De Kalverstraat heeft niet zulke oude huisjes. Dit is Melkweg 9-13.


Datum: 06-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Het witte pand is inderdaad Melkweg 9-13. Op nr 7 woonde vroeger de familie Vroenhoven. Zij hadden 4 dochters Corrie, Maria, Dorie en Hannie. Ook woonden er een tante Mia en een ome Jo in. Op nr. 9 woonde de familie Boers. Zij hadden een dochter Martha. Zij is later in haar ouderlijk huis blijven wonen en getrouwd met ome Jo. Ome Jo is enige jaren overleden en Martha woont er volgens mij nog steeds. Tante Mia is na het overlijden van de hr. en mevr van Vroenhoven in het huis blijven wonen of ze nog in leven is weet ik niet want ze is al aardig op leeftijd. Op nr, 9 kon je achterom en links daarvan lag een stuk grond waar de familie Matthijssen allerlei groentes verbouwde. Zij woonden op de hoek van de Karnemelkweg en de Melkweg in een oude boerderij. Deze is jaren geleden afgebroken en nu staan er volgens mij 2 nieuwe woningen op die grond. Ik kwam daar vaak en met hun zoon Eddie was ik ook kameraad. Ook hadden zij een gehandicapte zoon die vaak op het land werkte. Op nr 5 woonde de familie van Oorschot. Op nr 11 woonde volgens mij de familie Weiers of Verwei maar dat weet ik niet meer zeker.


Datum: 07-01-2013
Naam: Jacques Verbeek  
img

Paul, misschien komt je mijn naam nog bekend voor, uit de Kalverstraat, Je had toch ook nog een broer en je vader een groene legermotor en je woonde op de Melkweg 2. Alles goed, mijn broer Peter staat hierboven ook ergens bij.


Datum: 11-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Sorry even wat corrigeren wat betreft de namen: Tante Mia moet zijn tante Ria.
De fam. Boers kan ook de fam Boersma zijn en hun dochter heet niet Martha maar Magda en voornaam van Eddie Mathijssen is Kees. Op nr 11 woonde volgens mij de fam. Geven en de fam Verwei(en) woonde tegenover Jacques Verbeek. De moeder woonde er alleen met twee dochters. De jongste heette dacht ik Ellen of Elly en is later stewardess geworden heb ik vernomen en de oudste (naam ben ik vergeten) woont volgens mij nog in het ouderlijk huis. In het huis ernaast woonde de familie Peters met hun 2 zonen Tinus en Frans en een dochter. Later zijn zij verhuisd naar Woensel heb ik gehoord. In het huis daarvoor woonde Hans Lier en naast Hans Lier woonde de fam Jellema ? (naam weet ik niet meer precies) met hun zoon . De vader was vertegenwoordiger geloof ik en was in het bezit van een Volkswagen kever en soms mocht ik mee voor een ritje en dat was voor die tijd heel wat.


Datum: 12-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Inderdaad Jacques, mijn vader had een oude, oude groene legermotor met zijspan ,waar we wel eens met ons vieren in zaten want de vijfde was nog te jong om mee te nemen. Alleen de bodem van de zijspan was rot en eigenlijk werd het te gevaarlijk.
Ik had ook nog een broer Joes (helaas dodelijk verongelukt in 1971)Verder heb nog 3 zussen Bettie, Katja en Janine. Bettie en ik zij tweelingen.
In 1963 is mijn moeder overleden en kort daarna heb ik Tongelre verlaten.Misschien kun je je er nog iets van herinneren.


Datum: 01-07-2015
Naam: Gemmie Schenkels-Snelting  
img

Nog een paar namen uit de Kalverstraat. Wij waren de familie Snelting van nr. 40, 3 kinderen: Sannie, Hans en Gemmie. Naast ons woonde Clement. Tegenover ons de fam. Schagen en naderhand Koch.En naast hen fam.Motta. Vooraan in de straat de fam. van Aerle en Maas en Franssen. Op 83 de fam. Steen. Mijn moeder kende iedereen bij naam in de straat, omdat de mannen allemaal destijds meegeholpen hebben met de bouw.


Datum: 01-07-2015
Naam: Jacques Verbeek  
img

Gemma, ik weet ook nog wel wat namen, 42 Gerda van den Heuvel, 44 Rouwerd met Tiny Finnie en Heleen, wij op 46 Jacques, Juul, Harry (overleden in 2012) en Peter, 48 Elly Pouwels, 50 Margriet Kool, 52 Ans en Marja Rissenbeek (Ans overleden) 54 Hendriks Nettie Sjaan Harrie en .... en op 56 Derkzen, Roellie Guus en Ankie.
Hoe gaat het met jullie Hans en met jou?


Datum: 09-07-2015
Naam: Gemmie Schenkels-Snelting  
img

Gaat goed met Hans en mij. Susan(Sannie) is helaas overleden, Hans woont in Meerhoven en ik aan het andere spoor.
<<< Gemmie, jullie kunnen deze correspondentie voortzetten via de persoonlijke emailadressen. Klik daarvoor op de naam (in het blauw). (red.) >>>


Datum: 06-02-2022
Naam: Tini Gilsing  
img

Wij woonden van september 1972 tot december 1975 in het middelste huis, nummer 11. Dat huurden we toen we net getrouwd waren van Jan Geven, die op nummer 13 woonde met zijn vrouw en drie dochters. Op 9 woonde inderdaad de familie Boersma, Griet en Grietus. Op 15 woonde toen mevrouw De Man.