EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

30900

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Vermeulen - Kuypers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bruidspaar Vermeulen-de Kuiper

Beschrijving

Het zilveren huwelijksfeest van mijn overgrootouders. Zelf woonden ze Lijmbeekstraat 183 waar ik ook geboren ben. De foto is genomen voor café de Vriendenkring waar later Jan Bakx de kost probeerde te verdienen.
Enkele namen op de foto zijn: Jan en Marietje Vermeulen ( bruidspaar ) Zonen: Jan, Piet, Harry, Huub, Nard, Nol ( latere terreinknecht P.S.V. ) Gerard. Ook mijn peetoom Jan staat in zijn matrozenpakje op deze foto. Uiteraard ook mijn moeder Fientje Vermeulen, later getrouwd met mijn vader Antoon van der Sleen. Zij is het vijfde kind, links, op de onderste rij. Bij twijfel heet bijna iedere man Jan. Zo had je: Jan van onze Jan, Jan van onze Harry, Jan van Lisse en Jantje van Fienne van onze Jan ( zo werd ik later genoemd )


Geplaatst op

02-04-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-04-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Ik lees dat een van de kinderen terreinknecht is geweest. Zijn dit dan de ouders van de Vermeulens die in de Tulpstraat gewoond hebben ?


Datum: 03-04-2012
Naam: Hans van Melis  
img

Kan dit 1958 zijn, bij een gouden huwelijk?


Datum: 03-04-2012
Naam: Jan van der Sleen  
img

@ Lies: niet dat ik weet maar het is lang geleden en verdere contacten met familieleden zijn er helaas niet meer. De terreinknecht van P.S.V. was Nol Vermeulen getrouwd met Betsie. Ze hebben ook nog langs het stadion gewoond waar de voorverkoop van kaartjes plaats vond. Later is hun huis afgebroken omdat het P.O.C. op die plaats gebouwd moest worden. Nu heet het Stadionkwartier.
@Hans: Dit is zeker NIET 1958 anders zou mijn moeder er wel iets ouder uitzien dan nu op de foto. Ik ben van 1955. Deze foto is genomen omstreeks 1943 midden in de oorlog als ik zo naar de gezichten van mijn moeder en peetoom Jan kijk.


Datum: 04-04-2012
Naam: Jan van der Sleen  
img

Het jaartal waarop deze foto genomen is moet omstreeks 1943, midden in de oorlog, zijn. De locatie is Lijmbeekstraat ter hoogte van huisnummer 173.
Ook heb ik een vergissing gemaakt. Ik schrijf Zilveren huwelijksfeest maar dat moet 40-jarig huwelijksfeest zijn. Excuses voor het ongemak.
===Wij vullen als jaartal 1943 in (Red.)===


Datum: 30-04-2012
Naam: Harry Gillis  
img

Dit is een foto van het 50 jarig huwelijksfeest van mijn opa Jan Vermeulen en Marietje Kuypers. De foto is genomen voor cafe de Vriendenkring. Destijds was de uitbater de familie Verbiest, een dochter van deze familie stond achter de bar Le Chat Rouge, dat was een bar binnenin The White Horse op de Markt.
Oom Nol , de terreinknecht van PSV zie je zitten recht achter de rechtse bruidsmeisjes. Hij heeft zijn jongste zoon Ad op zijn schoot. Rechts van hem zit zijn vrouw tante Betsie. Alle ooms en tantes staan op deze foto. Ik zit op de schoot van mijn moeder, links achter opa. Ik was toen 2 jaar.