EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

30685

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

De Scheerkwasten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
v.v. De Scheerkwasten

Beschrijving

Was het ter viering van het eerste lustrum van de vereniging, die in 1929 werd opgericht bij de kapper in de Lijmbeekstraat? Het zou kunnen, maar de vraag is tot nu onbeantwoord gebleven.


Geplaatst op

29-02-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-04-2012
Naam: Harry Gillis  
img

Ik dacht dat het al vele malen was langsgekomen: de Scheerkwast is o.a. opgericht door de kappers Ieske van Kessel en Jan van der Boomen.


Datum: 25-10-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Toen ik daar met Henri J. en Hennie M. ging voetballen na schooltijd, 1951, leek het niet veel meer op het veld van een club. We hadden het idee dat je er niet op mocht komen. Wij noemden het terrein Scheerkwast, geen idee van de oorsprong van die naam en het leek ook allang niet meer op het veld van een echte club. Het zag er wat onderkomen uit, ik herinner me ook geen enkel bouwsel dat op een kleedkamer leek. En een grasmaaier was ook niet meer nodig voor de paar grassprieten die er stonden.


Datum: 25-10-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Het voetbalveldje heeft er nog een tijdje gelegen nadat de Scheerkwasten naar het BARA-terrein verhuisden. Bij die verhuizing werd de naam van de vereniging veranderd in Woenselse Boys. Het juiste tijdstip van die verhuizing weet ik niet, maar dat kan Leo Brekelmans ons ongetwijfeld vertellen. Een kleedkamer is er nooit geweest. De Scheerkwasten kleedden zich om in café "De Blauwe Kiel" aan de Lijmbeekstraat.


Datum: 03-03-2018
Naam: Jac van Gemert  
img

Op de bovenste rij 14e van links staat Huub van Gemert, mijn vader. Hij vertelde dat hij hier begonnen was met voetbal. Is na de Scheerkwast/Woenselse Boys naar E.V.V. Eindhoven gegaan. Hij vertelde regelmatig verhalen over de Scheerkwast. Ik weet wel dat het veld van Woenselse Boys te bereiken was via de Lijmbeekstraat. Het pad was naast het café waar ze zich toentertijd omkleedden. Inderdaad geen kleedkamers. Het café was van een oom. Volgens mij Harrie van Gennep. Leuk, een dergelijke foto terug te vinden.