EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3068

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Gerarduskoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Gerarduskoor.

Beschrijving

Het Stratumse St. Gerarduskoor in 1947.


Geplaatst op

18-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2006
Naam: Theo Van Gestel  
img

Uit dit koor zijn de Roostenzangers ontstaan, wij waren de voorlopers van dit mooie koor.


Datum: 06-03-2006
Naam: Rini Talens  
img

Is (of zijn) de Roostenzangers geen gemengd koor?
Ik zie trouwens linksachter (vanuit de kijker gezien) een man in een Engels uniform! Zit daar geen verhaal achter?


Datum: 07-03-2006
Naam: Theo Van Gestel  
img

D e Roostenzangers zijn later een gemengd koor geworden. De tijden werden moderner. Je mocht
vroeger ook niet gemengd zwemmen. De man in het engels uniform is Jo van Gestel. Zijn vader had
vroeger een manufacturen winkel op de hoek Violierstr. Begoniastraat. Die zijn met hun gezin van 13 personen in 1951 naar Australie geemigreerd. Dit is al een verhaal op zich.


Datum: 15-08-2006
Naam: Cees van de Goor  
img

Zittend aan de linkerzijde de dirigent de heer Sleegers, winkelier (fietsenhandel) en woonachtig in de kruidenbuurt. Rechts zittend de heer Hoeymans, organist van de Gerarduskerk. Staande uiterst links de heer Laros, indertijd woonachtig op het Gerardusplein. Hij had ook de zorg over het toen bestaande jongenskoor van de Gerarduskerk, waarvan de heer Sleegers ook de dirigent was. Helaas beschik ik niet meer over een foto van dat jongenskoor, waarvan ik een aantal jaren deel uitmaakte.


Datum: 17-12-2006
Naam: J. Berende van Baalen  

Dat is nu toch ook wel heel toevallig, zie ik daar mijn opa, Nol van Baalen op de eerste rij tweede van links, op de afbeelding van 1947 staan!! En de derde persoon rechts op de tweede rij zou Harrie van Baalen kunnen zijn, mijn vader! Wie o wie weet mij daar meer van te vertellen?? Mijn naam ik Joke van Baalen!
+++Je bent al goed begonnen ga zo verder+++


Datum: 18-02-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Wat leuk, ik zie mijn vader (Chris de Lau) op deze foto (4e van rechts op de tweede rij) en ook mijn opa (Jan Jonkers). Ik geloof dat hij degene is die op de derde rij tweede van links staat en op de voorste rij zie ik Willeke Mandigers. Ik herken nog veel meer gezichten, maar de namen ontschieten me.


Datum: 16-03-2007
Naam: Peter van Dijk  
img

Wel grappig om te zien dat deze foto geplaatst is door Theo van Gestel, met wie ik inmiddels al weer ruim 15 jaar samen zing bij het Aalster Mannenkoor. Daarvóór ben ik van 1963 tot 1990 lid geweest van het Gerarduskoor / De Roostenzangers, waarvan mijn vader Dyon van Dijk van 1962 tot 1983 dirigent was. Oók leuk om een reactie te zien van Liesbeth de Lau omdat ik vroeger nog heb gezongen met bijna heel de rest van het gezin t.w. Clara, Jacqueline, Chris, Gerard, Peter(goede organist !), Henry en Wimke en destijds vanuit het koor getrouwd ben met haar achternichtje Petra Lamers. Hierop aansluitend kan ik over de foto het volgende toevoegen. Op de achterste rij 3e van rechts is Frans Lamers (opa van mijn vrouw); 5e van rechts is Henk Ewalts (uit de Orchideeënstraat); de 2e rij de 2e van links is volgens mij Pietje Dekkers (die ook nog ooit 2e dirigent is geweest) en op de voorste rij de 3e van links is Jan Eliëns.


Datum: 31-07-2007
Naam: Noud van Baalen (noud (van ome chris))  
img

Onlangs heb ik pas kennis gekregen van de website. Ben als een dolle er door heen gegaan. Tot mijn verbazing ontdekte ik café Casino waar mijn grootmoeder en twee tantes op staan. Op de foto van het St.Gerarduskoor zag ik mijn grootvader en oom Harrie? Ben al sinds 1964 weg uit Stratum maar dit is geweldig.


Datum: 31-07-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Rechts zittend is Janus Hoeijmans, geboren 1912, Gestel. Hij speelde piano, en was ook organist als ik het allemaal goed heb begrepen. Maar hij zal hier waarschijnlijk gast-organist zijn geweest.


Datum: 31-07-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Was het niet Henk Ewalts uit de Ranonkelstraat, i.p.v. Orchideeënstraat? Ik heb als knaap nog op het Gerarduskoor gezongen, toen het onder leiding stond van meneer van Stratum, onderwijzer op de St. Tarcisiusschool. De naam Hoeijmans als organist zegt me ook wel wat. Ik praat over begin jaren vijftig.


Datum: 02-08-2007
Naam: Peter Markus  
img

Derde rij, derde van rechts is mijn schoonvader Nardje van Gennip uit de Madeliefstraat. Heb nog enkele meer foto's van dit koor onder meer een trip naar Luxemburg in 1938.


Datum: 22-11-2013
Naam: R.Pepers  
img

2e rij van boven, 4e man van rechts is de hr Peeters, woonde in de vrijgezellenflat bij het politiebureau Grote Berg.
Midden, 3e van links de hr J.Eliëns, Geldropseweg, Meubelzaak