EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3064

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Stadsprinsen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Prins Palettinus

Beschrijving

Mijn vader Jan Kuhr als Stadsprins Palettinus in 1963.


Geplaatst op

18-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Zó kunnen wij ons Jan Kuhr nog herinneren, een prachtige prins en een aardige man!


Datum: 18-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Klopt het, dat Jan Kuhr vroeger ook teken-of schilderles heeft gegeven bij VOJ ? Emile meent zich dat te herinneren.


Datum: 19-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Persoonlijk heb ik hem niet gekend, maar zijn vader heb ik voor het eerst ontmoet toen hij op de Steenstraat in Woensel een doek op de ezel had staan en de brandende Philips fabriek aan het schilderen was. Met grote halen verf, onverstoorbaar, ik zal dit nooit vergeten. Een groot kunstenaar! Die, helaas, graag een borrel luste, zoals zo vele van zijn college. Ik hoop dat het schilderstuk nog in de familie is en dat het ook ooit op deze site te zien zal zijn.


Datum: 19-02-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

Jan Kuhr gaf vroeger les op het Jeugdatelier aan kinderen en 's avonds aan volwassenen. Dat was volgens mij aan de kleine Bleekweg in Eindhoven bij de Dommel. Later zijn die lessen gegeven op de Gagelstraat in het oude schoolgebouw van de Anthonius jongensschool. Nog later is alles verhuisd naar het oude Sportfondsenbad aan de Stratumsedijk. Ook gaf hij kunstinleidende lessen op lagere scholen in Eindhoven en omgeving.


Datum: 19-02-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

Mijn opa, Willem Kuhr, was inderdaad een kunstschilder. Hij had ook een eigen reclamebedrijfje en schilderde ook de bioscoopreclames voor op de gevel. Dat deed hij in de Vrijstraat, tegenover het Rembrandttheater, naast een ingang bij V&D en een groentenboer. Daarachter was een ruimte waar hij zijn atelier had. Na zijn werk was hij vaak te vinden in cafe Marshall.
Het schilderij waar Wil van Hout over spreekt is mij niet bekend. Helaas!


Datum: 19-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het zou ook wel leuk zijn geweest, maar het kan zo maar. Voor een appel en een ei deed hij ze van de hand. Over een paar honderd jaar komen ze wel weer voor de dag, als er guldentjes of Eurotjes voor gebeurd kunnen worden. Zo gaat het immers altijd met kunstenaars. Toch jammer. Kijk toch maar eens rond in de familie!


Datum: 02-11-2006
Naam: Fransje van Kollenburg van Hoof  
img

Jan was ook echt een geweldige prins, daarna ook voorzitter van het FEC, een bijzondere man. Wij moeten ook nog foto's van hem hebben als de Sinterklaas van Eindhoven Ik zal die ook doorsturen, want Sinterklaas is eigenlijk ook wel een beetje prins van Eindhoven. Groetjes Fransje


Datum: 24-09-2007
Naam: J.F.G.Swinkels  
img

Hij was het, deze geweldenaar, die de kapel De Eendracht officieel benoemde als De Eindhovense Stadshofkapel.


Datum: 07-10-2007
Naam: Antoine Dirkx (Stadshofkapel De Eendracht)  
img

Ik kan me vergissen, ik ben natuurlijk ook een stuk jonger, maar ik meende te hebben gelezen in het boek van Willem v.d Sommen dat het niet Jan Kuhr was, maar Jacques Sol was die het predikaat Stadhofkapel aan ons heeft vergeven destijds. Maar, beste Jos, mijn excuses als ik het fout heb.


Datum: 04-06-2008
Naam: Lisonne Van Kempen Tielemans  
img

ja van Jan Kuhr heb ik op de lagere school nog les gehad ook van de heer van Iersel en ik meen dat zij vrienden waren, hoewel ik talentloos was hadden ze veel geduld met mij en mijn werken. Naderhand als voorzitter van de FEC heb ik nogmaals een fijne herinnering aan hem. Ik voelde mij in het gevolg van Prins Jaques Sol (1976) een beetje beledigd dat wij (2) dames een cadeaubon kregen uitgereikt en de (2) heren de federatiemedaille na afloop van ons werkjaar. Dus ik stuurde de cadeaubon terug met een bijbehorend briefje. Jan pikte onmiddellijk onze emancipatiegedachte op en nodigde ons uit op de voorstelling van de volgende prins en reikte ons met een brede grijns ook de federatiemedaille uit en sindsdien is dat ook zo gebleven!!


Datum: 30-03-2011
Naam: Gerard Zwenger  
img

Jan Kuhr heeft op de St Willibrodusschool aan de Zeelsterstraat les gegeven in Handenarbeid.