EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3049

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Tramwegen

Onderwerp 3.:

Trams

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De laatste stoomtram.

Beschrijving

Mijn schoonvader Jo Muskens, uit zijn collectie is deze foto ook, was iemand die ook mooie foto's kon maken. Deze foto is ook weer door hem afgedrukt. De bus is denk ik net binnen want voorop staat Eindhoven als richting. Hij rijdt voor de N.V. Tramwegmij. Eindhoven.


Geplaatst op

17-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-02-2006
Naam: Sepha Korsten  
img

Weten jullie ook wie er op de tram reed of misschien meerdere personen, want mijn echtgenoot Ad zijn opa heeft vroeger op tram gereden.


Datum: 14-05-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De man uiterst links met die rij glimmende knopen op zijn jas en de riem van zijn tas diagonaal er over heen, is 99% zeker mijn opa, Adrianus ( Janus ) van Helvoort. Hij was conducteur op de tram.


Datum: 29-07-2007
Naam: Mieke Renders- de Greef  
img

Mijn oom, Marcel de Greef geb. Hoogstraat Gestel, is tijdens zijn werk verongelukt. Hij werkte op het Belze lijntje. Bij het wegrijden heeft hij uit het raam gehangen en is met zijn hoofd tegen een paal geslagen! Zover ik weet moet hij nog jong geweest zijn, zo rond de 20 jaar. Ik schat dat het tussen 1920 en 1925 gebeurd kan zijn!
Is er iemand die iets van dit ongeluk weet, b.v. jaartal en plaats?


Datum: 21-01-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Er staat de laatste stoomtram met als jaartal 1935. Dat lijkt mij onjuist, mijn moeder die in jan, 1937 met mijn vader trouwde en daarna in Ehv kwam wonen, heeft de tram ook nog gekend.


Datum: 21-01-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En daar heeft Paul een punt. Het kan zijn, dat het hier gaat om het personenvervoer. Het goederenvervoer is tot 1937 gebleven.
Overgens zal het hier gaan om de tramverbinding Eindhoven - Reusel.


Datum: 23-07-2019
Naam: jacques engels  
img

Mijn overgrootvader, Gerris, was seinhuiswachter op deze lijn naar Reusel. Hij woonde op Zeelster Hoofdstraat 219. Door de Zeelster Hoofdstraat liep toentertijd de route van de stoomtram "De Meierij".


Datum: 24-07-2019
Naam: Eric Kemperman  
img

Jacques, dat is interessant. Je ziet op oude kaarten dat de tramlijn liep over Eindhoven - Gestel - Blaarthem - Veldhoven - Steensel - Eersel - Bladel - Reusel. Niet door Zeelst zelf. Ben wel benieuwd waar de Zeelster Hoofdstraat liep. Ik heb trouwens een oude dienstregeling gevonden van de tram Eindhoven - Reusel. Die ga ik zo inzenden << zie foto 50701. Red. >>. Daarop wordt inderdaad station Zeelst genoemd, ongeveer halverwege Gestel en Meerveldhoven.