EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3028

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Produkten / Produktie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Radio

Beschrijving

Fraaie Philipsradio met typeaanduiding 634 A uit 1933/34. De radio wordt door de kenners ook wel "Lentebode" genoemd vanwege de blaadjes in het fraaie frontmasker. Er zijn in die periode en later heel wat fraaie radio's geproduceerd door Philips. Philipsprijs in 1934: fl. 237,50.


Geplaatst op

17-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-02-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De mooie vlam duidt op rozenhout. Wat een gepiep mee en dan. Maar je kon in ieder geval naar Ome Keesje luisteren. Het lopen over het grindpad hoor ik nog. Later de sprong in het duister. Spannend. Hallo, Hallo, hier is het mannetje van de radio! En de Engelse zender ...- ...- De stem van herrijzend Nederland.


Datum: 22-07-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

De goede titel van de sprong in het duister moet zijn "De Sprong in het heelal". Bekende in die serie was "Monus", die zich altijd presenteerde als: "Ik Monus, man van maan".


Datum: 26-07-2013
Naam: Leo Laus  
img

"Sprong in het heelal" was een hoorspel (KRO) dat op zondagavond werd uitgezonden, ná Paul Vlaanderen en het..x..-mysterie (AVRO). Ik meen me te herinneren dat "Monus, de man van de maan" een boek was dat werd voorgelezen bij de VARA door Otto Sterman op de vroege zondagavond (late zondagmiddag) in de buurt van het sportprogramma van Bob Spaak en het cabaret van Henk Elsink. Mogelijk dat de site Beeld en Geluid nog meer informatie hierover geeft.
De VARA had ook de gewoonte verhalen voor te lezen op woensdagmiddag 12.00 uur, maar die tijd was voor ons niet haalbaar: onze Paulusschool sloot om 12.00 uur, behalve op de derde woensdag van de maand (gebedsdag van de fraters?). Misschien kent iemand nog het boek Levende Bezems, waarin de lotgevallen van kleine Italianen werd beschreven, werkzaam als schoorsteenvegers. Een en ander 60 jaar geleden?


Datum: 27-07-2013
Naam: Toon Geevers  
img

Sprong in het heelal en Monus waren twee aparte programma´s. Ik heb overigens Paul Vlaanderen en de Sprong ademloos gevolgd.


Datum: 25-01-2016
Naam: Jan van den Bogaert  
img

Deze en honderden van dit soort producten zijn te bewonderen bij de Stichting tot Behoud van Historische Philipsproducten op de Hurk. Hun website vind je gemakkelijk met googlen.
=== En via de link, te vinden bij LINKS via de homepagina. (Red.) ===


Datum: 01-02-2018
Naam: Will vd Goor  
img

Schitterende radio, en gemaakt in ons Eindhoven, Philipsstad.