EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30032

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Piet Heinstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Piet Heinstraat/ Trompstraat

Beschrijving

Vele bewoners uit Woensel zien daar wel een wijzerplaat tegen de gevel hangen, maar weten niet dat hier duizenden Eindhovenaren en zeker bewoners vaak naar deze klok hebben gekeken. De eigenaar heeft deze klok met heel veel moeite kunnen behouden. Het is een uurwerk van de firma Eijsbouts uit Asten, in 1924 geplaatst in de Pauluskerk en in 1996 toen de kerk gesloopt werd heeft hij de klok gekocht. Hij heeft deze geheel compleet gedemonteerd en in zijn woning weer gemonteerd. Een kast van een uurwerk, 2 meter hoog en 1 meter breed. De gewichten hangen in een zelf gegraven kelderput. Prachtig om te zien, het geheel werkt nog prima. Toen ik aan Henk vroeg waarom de klok op vijf voor twaalf stil stond vertelde Henk: "het is zo laat, de wijk wordt gesloopt en mijn huis ook. Maar hoe kom ik weer aan een huis waar ik deze klok en vele andere spulletjes weer kwijt kan? Maar ik denk dat het wel gaat lukken en dan kunnen de Woenselnaren nog lang naar deze klok uit de Pauluskerk kijken hoe laat het is in het Woenselse.
Voor een foto van uurwerk   KLIK HIER


Geplaatst op

11-12-2011

Reacties:

Datum: 20-08-2014
Naam: Hans van Melis  
img

In 2002 liep de klok nog. Hij moest elke dag opgedraaid worden. Waarschijnlijk is de bewoner niet fit genoeg meer om de zolder op te gaan. Nu staat hij al jaren op 5 voor twaalf.


Datum: 22-03-2017
Naam: Leon van der Vleuten  
img

Volgens mij was deze woning de kruidenierswinkel van de Schel. Wij woonden ernaast op nummer 13. Was een bijzondere tijd in een gezellige volksbuurt. Over onze schutting werd de winkelsluitingswet behoorlijk omzeild.