EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29683

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Van Vugt Autobanden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk

Beschrijving


Geplaatst op

03-11-2011

Reacties:

Datum: 04-11-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik denk dat het jaartal van de foto niet zo belangrijk is. Maar de historie is denk ik even zo belangrijk. Ik denk dat in dit pand de gouden tijden van Van Vugt banden zijn beleefd.
Wel hard werken, maar zeer provisorisch. Geen hefbruggen, neen, alles op de grond met een rij-crick onder een afdak, zowel in de zomer en winter. Zijn grootste winst haalde hij, volgens mij, uit het banden opsnijden. Binnen zaten een of twee mensen op een stoel met een snij apparaat en fles bier en sneden de gehele dag banden. Onkosten hadden ze niet. want deze banden kwamen van auto`s van klanten en werden nagekeken of er nog genoeg profiel op zat om ze op te snijden. En zo gezegd zo gedaan.
En ik denk dat er nog wel meerdere mensen zijn die hierover hun verhaal kunnen doen want er kwam altijd volk zat.


Datum: 04-11-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Ad, ik was ook klant bij van Vugt. Je kon er goed zaken doen. Heb er ook van die banden gekocht waar een nieuw loopvlak op gesmolten werd. Was wel duurder, maar vooruit, mijn auto was het waard, Op vakantie in de belgische ardennen veranderde het zoeven van de auto in een afgrijselijk klapbandgeluid.
De nieuwe laag had het begeven. Gelukkig niet geklapt maar gewoon eraf gelopen. Einde vakantie. Nooit meer gekocht , opsnijden was toch beter.


Datum: 12-11-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Hallo Ad. Opsnijden was ook niet heilig. Je maakte van een oude band die wat loopvlak betreft eigenlijk versleten was een band die nogwel 5000km meekon. Maar veilig was hij ook niet meer. Het risico van het opsnijden was dat je te diep kon snijden zodat je op het canvas zat. En dan was een klein steentje genoeg om hem lek te rijden. Gelukkig hebben we nu Tubless, ofwel zonder binnenband. Rijd je die lek loopt hij langzaan leeg omdat het ventiel vast in de velg zit. Een met binnenband loopt langs het ventiel leeg.