EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29589

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Inwonersplein (1)

Beschrijving

"Technologie, design en dienstverlening komen op een innovatieve manier samen op het nieuwe Inwonersplein van de gemeente Eindhoven. Eindhovenaren zijn hier aan het juiste adres voor al hun vragen aan de gemeente op het gebied van Wonen en Leven.
Het visionaire ontwerp voor dit plein getuigt van knap partnerschap tussen het Eindhovense architectenbureau Van Helmond | Zuidam en diverse kunstenaars en ontwerpers. Pronkstuk is wel een speciaal vervaardigd werk van de wereldberoemde Maarten Baas, afgestudeerd aan de net zo befaamde Design Academy in Eindhoven.
Het kunstwerk van Maarten Baas is getiteld ‘de Inwoner’ en is onderdeel van zijn bekende Real Time-concept. Middenin het Inwonersplein staat een ingericht huisje met een torentje, waar bovenin een klok zit. Deze klok wordt van minuut tot minuut met de hand getekend door de man die in het huisje woont. Een speelse uiting van het begrip (wacht)tijd...." bron Eindhoven.nl


Geplaatst op

24-10-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2013
Naam: Wibo Pieters  
img

Gisteren was ik in het stadhuis, eh, sorry op het inwonersplein. Het was er niet al te druk dus ik kon rustig uitkiezen op welke bank ik zou gaan zitten. Totdat me opviel dat toch wel erg veel banken met de rugleuning naar de infoborden staan. Daarnaast hebben de banken een soort tafeltje. Wat je daarmee moet weet ik niet. Het neemt alleen maar zitplaats in. Tot slot zijn de banken dermate ruw dat als je gaat verzitten het lichaam wel verschuift, maar de broek niet!
Ik nam even de tijd in het huisje te kijken en het leek wel of er echt iemand in huisde. Toen ik omhoog keek twijfelde ik even. Was dat een echt hoofd van een levend persoon achter de wijzerplaat? Even later wist ik het: jazeker er zit een mens in die toren. Hij of zij poetste de grote wijzer van de klok weg om die vervolgens één minuut verder opnieuw te tekenen. Dat herhaalt zich een paar maal tot het hele uur bereikt was. Beide wijzers moesten er nu aan geloven en werden weggepoetst en vervolgens op de juiste tijd weer ingetekend.
Allemaal heel erg lachen natuurlijk. Toch borrelen er wat vragen op. Wie hebben ze daar voor ingehuurd? De kunstenaar zelf zal het niet zijn. Wat kost die figuur daar boven? Zat 'ie toch al in de bijstand of drukt dit extra op de begroting van de stad? Wat nu als hij of zij even naar het toilet moet? Blijft de klok dan stil staan zodat de wachttijd eindeloos gaat lijken? Verbreekt het verschijnen van de klokpersoon niet de hele betovering? Is het bed slechts decor of slaapt de klokpersoon er werkelijk? Vragen, vragen, vragen... Oh, ja, Maarten Baas? Nooit van gehoord. Maar ja ik ben dan ook een cultuurbarbaar.


Datum: 02-09-2013
Naam: Willem vd Ven  
img

Die klok kost 80.000 euro en is een film van 12 uren.


Datum: 11-10-2016
Naam: Bas 1711  
img

Oh dus het is een film, gelukkig maar. Je zou een uur moeten wachten bij het gemeentehuis en dan lijdzaam toe moeten zien dat er kennelijk wel iemand tijd heeft voor zo iets onbenulligs.
=== Bas het is de gewoonte dat je je bekend maakt met voor en achternaam, wil je die nog even doorgeven? Alvast dank, Red. ===