EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29359

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Kunstobjecten

Onderwerp 3.:

Overige Kunstobjecten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Potplanten op de Wal

Beschrijving

De Wal met op de voorgrond de Cortenstalen potplanten voor de zijgevel van het stadhuis (Huub Kortekaas 1975)
Op de achtergrond is o.a. het Stadskantoor in beeld


Geplaatst op

25-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De beschrijving van Frans klopt wel: de fotograaf staat met z'n rug naar, en dus voor, het oude stadhuis. Wel lastig te ontwarren als er op één plein drie (voormalige) stadhuizen staan!


Datum: 26-09-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Volgens mij klopt hier geen enkele beschrijving. Om te beginnen de potplanten. Op de foto staan er slechts 2, in werkelijkheid bestaat het kunstwerk uit 3 dezelfde potten die staan opgesteld op de verhoging rond het stadhuis aan de zijde van de Wal. De potten staan ongeveer halverwege de zijgevel van het stadhuis. De fotograaf staat naast de derde pot, gerekend vanaf het Stadhuisplein. De fotograaf staat een beetje schuin en kijkt weg van het stadhuis wat rechts van hem staat. Dan het stadhuis. Er staat op het Stadhuisplein maar één stadhuis en één voormalig stadhuis. Het voormalig stadhuis is in gebruik als Gerechtsgebouw en is o.a. te zien op foto 18740. Het tegenwoordige stadhuis is al meer dan 40 jaar in gebruik. Het is op 18 september 1969 geopend door koningin Juliana. Zie o.a. foto 23691.


Datum: 26-09-2011
Naam: Sierd Loman  
img

Grappig die discussie. Het Stadskantoor dat we hier zien wordt vaak in de volksmond onterecht het Stadhuis genoemd, maar is eigenlijk het servicebureau (vooral Burgerlijke Stand zaken) van het Gemeentehuis, waarvan de overkapping nog net in de rechterbovenhoek zichtbaar is.


Datum: 26-09-2011
Naam: Frans van Beers  
img

Mee eens Sierd! Voor de liefhebbers: ik heb ook een foto gemaakt met alle drie de potten, maar deze hier brengt de Wal mooier in beeld.


Datum: 27-09-2011
Naam: Paul van Erp  
img

Lang geleden ging men voor paspoorten ed. naar het stadhuis. Tegenwoordig moet je naar het inwonersplein. Dit blijkt de begane grond van het Stadskantoor te zijn. Je moet het maar weten.