EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29309

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

In 't EiB-Huys / Erfgoedhuis

Onderwerp 3.:

Expositie "Oorlogsjaren 1940-45 in beeld"

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Expositie

Beschrijving

Op 18 september, de dag waarop herdacht wordt dat Eindhoven werd bevrijd, werd in ’t EiB-Huys de Expositie geopend “Eindhoven 1940-1945, de oorlogsjaren in beeld".
De foto hierboven geeft een fragment weer van de tentoonstelling die werd samengesteld door de medewerkers van Eindhoven in Beeld met de welwillende medewerking van Oorlogs -historicus en -verzamelaar Harrie Dijkhuizen.
Op zondag 18 september werd de expositie officieel geopend en ondanks het vroege uur, half 12, konden wij ons verheugen in een ruime belangstelling. In de serie foto’s, achter de link hieronder, zien we hoe de bezoekers worden verwelkomd door Wim Teklenburg bestuurslid van EiB. We zien verschillende leden van de Stichting 18 september waaronder Jhr. Ir. Hoyte de Ranitz, voorzitter. Verder een delegatie uit Bayeux en oorlogsveteraan Harry Shevchuck. Bij de opening hield de heer De Ranitz een pakkende toespraak en werd de openingshandeling verricht door de heer Chevchuck waarbij deze de 18 september-vlag liet wapperen aan ’t EiB-Huys waarna het hele gezelschap zich naar binnen begaf om de tentoonstelling te bekijken.
Om de fotoserie te bekijken     klik hier


Geplaatst op

20-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-09-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik bezocht de expositie. Het is echt om stil van te worden. Soms behoorlijk confronterend. Bijna niet te geloven dat ooit alles echt is geweest en echt is gebeurd. Het is inmiddels lang geleden maar wel heel goed dat de herinnering aan al dat vreselijke warm wordt gehouden. Doet je beseffen wat je nu hebt. Mooie expositie!