EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28939

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Binnenstad

Beschrijving

De binnenstad gezien vanaf het zuiden. De Vestdijk is nog niet doorgetrokken, de P.C. Hooftlaan ontbreekt nog helemaal. (Red.)
(Aviodrome 027325zr)


Geplaatst op

09-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-08-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Weer een prachtige luchtfoto. Bedankt daarvoor. (Om andere detailfoto's te kunnen plaatsen in tijd en gebied zijn dit soort luchtfoto's voor mij zeer waardevol.) Men krijgt zo een goed beeld van de veranderingen en groei van de stad Eindhoven.


Datum: 10-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Ik heb al veel luchtopnames van Henk van Alphen mogen bewonderen op deze site, maar dit is werkelijk een beauty! De binnenstad (en omgeving), zoals deze erbij lag ná de opgelopen oorlogsschade. Het aantal gebouwen dat nadien aan de slopershamer ten prooi viel, was een veelvoud t.o.v. de gebombardeerde panden. Een foto om uren naar te kijken.


Datum: 22-11-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Een interessant detail, te zien bij voldoende inzomen: men is bezig de Burg.Verdijkbrug aan te leggen tbv de doorgetrokken Vestdijk. De huizen aan de rechterkant op foto 14064 zijn al gesloopt. En er is een aftak gemaakt van de Oude Stadsgracht naar de Dommel, zodat de stadsgracht langs Mignot & de Block gedempt kan worden tbv de Vestdijk. Op de plaats van die aftak is later DELA neergezet.
Het bouwjaar van de Verdijkbrug is dus 1950.


Datum: 18-01-2013
Naam: R.Fleischhauer  
img

Beste Eric Kemperman, de brug waar u het over hebt, is dat niet de Boschdijktunnel want die komt uit ter hoogte van de lichttoren. De brug in verlengde van Vestdijk lijkt nog niet gebouwd of valt net buiten beeld.
Tevens lijkt het op de foto dat ze daar al bezig zijn met de grond bouwrijp te maken voor het, toen toekomstige C&A pand.


Datum: 18-01-2013
Naam: Antoon Franse  
img

Als ik goed kijk heeft Eric het bij het goede eind, tevens zijn ze bij Leo Schellens naast de bestaande fabriek aan het bouwen omdat er van het oude gedeelte een stuk af moet om de weg rechtdoor te kunnen trekken.