EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28845

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat vernieuwd

Beschrijving

Een kijkje hoek Weverstraat - Kruisstraat. Nieuwe bestrating, verkeersborden, beplanting, het ziet er prachtig uit. Ook is toch een deel van het project voor zwerfjongeren van de Lumensgroep geslaagd. Namelijk de zwerfjongeren kunnen nu op loopafstand rusten en de nacht doorbrengen op de mooie nieuw geplaatste bankjes Of zijn ze toch echt voor de oudjes bedoeld?


Geplaatst op

31-07-2011

Reacties:

Datum: 17-08-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Kruisstraat; vroeger speelden wij landverovertje. Nu wordt er op de Kruisstraat terrasverovertje gespeeld. Gaat de horeca nu bepalen waar je nog te voet door kan? Verschillende plaatsen worden nu al beplaatst door bloembakken, borden, parasols en windschermen Maar waar moet de voetganger blijven als het geheel vol terrasstoelen staat? Komt het bij prachtig weer barstens vol stoelen staan? Wel gezellig maar gevaarlijk lijk mij ? Hou de Kruisstraat GEHEEL voor iedereen en laat de nieuwe bestrating niet geclaimd worden voor de terrasjes van de horeca. Laat een behoorlijk voetpad voor de ouderen en rolstoelen open .


Datum: 17-08-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik heb weinig (behalve de kleur van het asfalt) verandering gezien op de Kruisstraat. Behalve dat er fietsers midden op straat fietsen. Hufterigheid, of is rechts houden geschrapt uit het verkeersregelement.. Ik fiets veel door en rond Eindhoven maar van al die aanpassingen word het er echt niet beter op.


Datum: 17-08-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts houden op het asfalt is de boodschap. De vluchtstrook van rode steentjes is voor de auto's die achter de fietsers moeten blijven. Zie het blauwe verkeersbord op de lantaarnpaal. De vergroting van de plaats voor de terrassen was een uitgangspunt bij de aanleg van de straat en de parkeerplekken.


Datum: 17-08-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Auto’s zijn dus te gast. Zij moeten zich aanpassen aan de fietsers en rijden in één richting, met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur. Verder geldt het advies om zoveel mogelijk achter de fietsers te blijven.


Datum: 25-09-2022
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Elf jaar geleden werden de bankjes geplaatst. Toen heb ik me afgevraagd voor wie die bankjes bedoeld waren. Nu worden ze verwijderd omdat ze zoals door mij voorspeld bij het plaatsen van de banken hangplekken door niet welkom zijnde de bezoekers gebruikt zouden worden .Heel erg jammen voor de ouderen die toch al moeite hadden om een ommetje over de Kruisstraat te maken.