EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28739

Bijdrager:

Jaar:

1941

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fellenoord en de bebouwing nu

Beschrijving

Bij foto 15241 vraagt Peter Ernest zich af waar de archeoloog zou moeten graven om de Pruimenstraat van vroeger tegen te komen. Nu de gemeente een aantal historische kaarten over de huidige bebouwing heeft gelegd, is het eenvoudig dit in beeld te brengen.

Op de kaart ligt (zwart) de gereconstrueerde bebouwing anno 1941 over (rood) het huidige kaartbeeld. We zien van links naar rechts 5 straten in richting noord lopen: Lijmbeekstraat, Boschdijk, Hemelrijken, Kruisstraat en Broekseweg. Rechtsonder loopt de Nieuwe Bogert tot halverwege.
De Pruimenstraat ligt tussen de Broekseweg en Nieuwe Bogert. Dat loopt dus vanaf waar nu de noordwest-hoek van de de kruising Montgomery/ Fellenoord is tot waar nu het kantoortje van de buschauffeurs op Neckerspoel ligt.


Geplaatst op

19-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-07-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Hr v/d Hoeven, zijn er meer van dit soort kaarten'overleggingen' beschikbaar? Het zou leuk zijn als de situatie mbt de rondweg (Pastoriestraat), Broekseweg en het centrum in deze vorm getoond kan worden. Uw bijdrage sluit overigens leuk aan bij foto 23686