EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2860

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Apeldoornstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, 2e Philipsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
2e Philips Lagere School.

Beschrijving

Dit is de 4e klas van de school aan de Apeldoornstraat. Enkele namen die ik nog kan herinneren zijn: Henk de Wijs, Erika Wittenberg, Edith de Jager, Han Cupido, Frans Donders, Tonnie Middel, Frits Kaufeld, Berend Kruizinga, Johnnie Korteling, Dick Lamei en Sjors v.Gestel. Ik sta zelf in de 2e rij van onder, 2e van rechts.


Geplaatst op

08-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik heb 2 jaar op deze school gezeten, bij juffr Halma en juffr Knapen. In '50 moest ik naar de school in de Jonghlaan wegens herindeling, er kwamen teveel kinderen op deze school. Ik moest met mijn buurmeisje Johnny Hulsman naar het Philipsdorp, met ons waren dat nog meer kinderen.
Deze foto is gemaakt op het trapje bij het fietsenhok als ik me niet vergis.


Datum: 09-02-2006
Naam: Peter Suurs  
img

Klopt, het fietsenhok waar Jufr. Halma haar fiets met grote stuurmoffen inzette. Hoofd van de school was Hr.v.Amerongen.


Datum: 09-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ja, die stuurmoffen, dat kan ik me nog goed herinneren net zoals de pruik die ze droeg en haar donderende stem!
Van juffrouw Knapen weet ik me nog te herinneren dat zij altijd met een aanwijsstok door de klas liep en daar ook weleens een tik mee uitdeelde! Van Amerongen was een aardige man, heel vriendelijk.


Datum: 01-05-2006
Naam: Berend Kruizinga  
img

Ik herinner mij de volkstuintjes, die achter het schoolplein was. En dat we een goed voetbalteam hadden. Met Sjors v.Gestel, Tony Middel, Frans Donders, Henk de Wijs, Frits Kaufeld enz enz
Groetjes Berend Kruizinga (2e rij, 2de van links)


Datum: 23-09-2006
Naam: Jack Severijnen  
img

Klinkt allemaal bekend ook de namen, ik weet niet of ik in deze klas zat?
===Concreter: kent iemand uit deze klas Jack Severijnen? Frans===


Datum: 11-11-2006
Naam: Henk Weiss  
img

Ik kan me deze klas goed herinneren. Ook nog de gymleraar hr Vermeulen. We hadden les van jufrouw Wallop, boven op zolder. Mooie tijd. Groetjes. Henk Weiss.


Datum: 16-05-2008
Naam: Marijke Colleij-Post  
img

Ik heb ook bij juffr Halma in de klas gezeten maar dan enkele jaren later in '57/'58. De 1e klas. In de 3e klas hadden wij juffr Libbinga, een hele aardige juffrouw. Een paar namen die ik nog weet uit mijn klas zijn mijn toenmalige vriendinnetjes Gerrie Klompers en Riekie Bosklopper en de klasgenootjes Ineke Grave, Evelien ?, Roza Jacobs, Emmie de Vries, Gerrit Drost, Albert Bons, Marc Postuma, Wim Bezemer en Jan Ossel. Het was een hele fijne tijd op de school. In de 6e klas zaten wij op de zolder van de school.


Datum: 16-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ineke Grave is een nicht van mij, zij is de zus van Herman Grave. Zij woonden in de Halvemaanstraat, recht tegenover de Apeldoornstraat.


Datum: 19-05-2008
Naam: Marijke Colleij-Post  
img

Ineke woonde inderdaad in de Halvemaanstraat. In de derde klas gingen wij wel eens bij juffr Libbinga op bezoek of verjaardag met een paar kinderen uit de klas, daar heb ik een paar foto's van, daar staat Ineke Grave ook op.


Datum: 08-07-2008
Naam: Rob Briene  
img

Ik las het stukje van Marijke Colleij-Post. Leuk om op deze manier weer herinneringen op te halen. Juffrouw Halma in de eerste klas zullen we niet snel vergeten, een echte ouderwetse juf, zoals zij ons behandelde zou vandaag niet meer mogen. Onze gymleraar was meneer Mulder, ik weet nog dat Gerrit Drost strafwerk van hem kreeg. Daar was Gerrit zo boos om dat hij het wel maakte maar vervolgens voor de ogen van meneer Mulder doorscheurde en vervolgens moest hij het dubbel maken.
Ik kan mij niet meer herinneren dat we in de 6e klas op zolder zaten, de zolder werd toch gebruikt voor handenarbeid? Volgens mij zaten wij in het eerste lokaal boven vlak bij het aquarium?


Datum: 11-07-2008
Naam: Nico Beens  
img

Well this is a big surprise for me to see my old school. I was there from 1946 to 1950. I cannot remember my teachers name, but i was in the 1e klas. I lived at 147 Halvemaanstraat and we went to Australia in 1951.


Datum: 15-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Ik begrijp de foto niet helemaal? is er maar de helft van gefotografeerd? volgens mij is het een halve foto, of is hi j maar half gescand?


Datum: 15-08-2008
Naam: Peter Suurs  
img

Hoi Jan,
Waarom dat zo moest weet ik ook niet.Zo lang geleden.Eerst moest de helft van de klas erop en naderhand werd geruild en kwam de andere helft erop.Misschien had het te maken met de gebrekkige apparatuur van vroeger.
Is dit de Jan Snijders, zwager van Paul van Zantvoort? Groetjes,Peer Suurs.


Datum: 15-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Ja Peter dat ben ik zwager van de v Zantvoorts , wel gek dat dat zo ging he!


Datum: 17-08-2008
Naam: Henk Weiss  
img

Ik kan me deze klas goed herinneren, vooral het voetbalteam dat we toen hadden met Rob van Leeuwen, Sjors van Gestel; Tonnie Middel en Berend Kruizinga enz. En de gymleraar hr Vermeulen. Dit was een leuke tijd. Ik ben na de zesde klas van deze school af gegaan en naar de 1ste Philipsschool gegaan samen met Sjors van Gestel en Sjonnie Korteling en Gerard Sodderland.  Ik weet nog wel dat Bennie Kanits mijn klasgenoot was. We zaten altijd met zijn tweeën in de bank. Mooie tijd, groetjes Henk Weiss. p.s. De reactie van Peter Suurs die ook in deze klas zat is ook leuk ik heb met hem ook nog gehandbald bij H.E.W., alleen mijn naam schrijf je wel anders Peter


Datum: 09-10-2009
Naam: Thea Venema  
img

Ik ben ook vaak met Marijke Post, Evelien Schor, Rozemarie Jacobs, naar juffrouw libbinga geweest, zij woonde toentertijd op een bovenwoning in gestel? Ze was een lieve juf. Mijn vriendin was toentertijd Rikie Bosklopper, ik.ben nog op haar bruiloft geweest. Namen als Coby Bruins en haar broer Geert, Wim Bezemer,enz.die komen me wel bekend voor.


Datum: 08-06-2010
Naam: Evelyn Schor  
img

Per toeval kom ik op deze site. Wat leuk! Ik heb nog twee foto' s, gemaakt op de verjaardag van mevrouw Libbinga. Hierop staan: Gerrie Klompers, Emmy de Vries, Marijke Post, Rikie Bosklopper, Roza Jacobs, Thea Venema en Ineke Grave.

<<< Evelyn, kun je een scan van deze foto's naar ons sturen? (red.) >>> 


Datum: 02-09-2010
Naam: Frans Donders  
img

Ik heb ook nog in de 5e en 6e klas gezeten van de school van hoofdonderwijzer van Amerongen! Mijn neef met dezelfde naam zat toen ook in die klas. Om ons uit elkaar te kunnen houden werd hij Frans de 1e en ik Frans de 2e genoemd! Het maakte echter niet veel uit want onze namen stonden meestel naast elkaar op het bord in de categorie "nablijven". Ik herinner me meester Buisman nog goed. Hij kon geniepig van achteren komend met zijn grote ring tegen je oren aan petsen, omdat je een keertje niet "muisstil" zat. Na schooltijd heb ik nog veel jonge kauwtjes uit de schoorstenen van de huizen in het Drents Dorp gehaald. Heb zelfs nog op het dak van de toenmalige Etoswinkel gezeten, maar dat was wel erg hoog toen voor een ventje van elf jaar. Heb nog wel goede herinneringen aan deze tijd. Jammer is dat jaren geleden de school min of meer plotseling afgebroken bleek te zijn? Groeten, Frans Donders. (Frans de 2e)


Datum: 27-04-2011
Naam: Rietje Folkers  
img

Ik zat ook in deze klas en was vriendin met Ellie van Thul, zij zat ook in onze klas .Leuk om die oude foto te zien, waar blijft de tijd .Groetjes Riet


Datum: 27-10-2011
Naam: Jansje de Vlas-Hofer  
img

Diny Nagel-Grave, als jij in 1943 geboren bent moet ik bij jou in de klas gezeten hebben, ik zat namelijk ook op deze school. Ik zag de naam van Ellie van Thul voorbij komen, zij woonde volgens mij in Cornelis Bijkerhoefstr., op het hoekje. Klopt dat?


Datum: 23-10-2012
Naam: Ret Schilders Folkers  
img

Ellie woonde in de Lochemstraat, zij is denk ik ook van 1940.