EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28475

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Koudenhovenseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Koudenhovenseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Koudenhovenseweg

Beschrijving

Deze foto is gemaakt door Lena van Beers, een zus van mijn vader, bij de boerderij van Bert van de Voort op de Koudenhovenseweg nr 3 of 8. Deze boerderij was dwars op de Koudenhovenseweg gebouwd.
Op de foto v.l.n.r.: met pet 'den dolle Lowie; Walther van Beers (mijn vader); zijn moeder; met hoed Bert van de Voort; zijn vrouw Fien v.d. Ven; met pet een kostganger uit Den Haag en geheel rechts Frans van Beers (mijn opa) met de hond
Via het bijschrift van mijn vader nemen we een duik in een stukje Tongelrese historie:
"Bert van de Voort was getrouwd met Fien van de Ven. Ze hadden geen kinderen. Fien was goed onderlegd, ze had 'de Franse school' in de stad gevolgd. Haar broer Lowie, bijgenaamd den Dolle Lowie, viste met fuiken op paling in de Dommel. De fuiken werden echter vaak door derden gelicht. Louwie ventte met paling en groente langs de deur. Hun vader was voormalig burgemeester van Tongelre"


Geplaatst op

13-06-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-06-2011
Naam: Håkan Derkx  
img

Bert van Voort is later getrouwd geweest met mijn overgrootmoeder Adriana Brekelmans, deze had een dochter uit een eerder huwelijk. Na de Koudenhovense weg zijn ze verhuisd naar de van Brakelstraat 4b waar "opa Bert" stierf in 1980. Het verhaal dat hij met de dochter van de burgemeester van Tongelre getrouwd was geweest heb ik vele malen gehoord.