EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28389

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Jan Steenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Steenstraat

Beschrijving

De meeste foto's van de Jan Steenstraat (1843, 5811, 17354) kijken uit op het poortgebouw van de Bosboomstraat.
Volgens mij zie je op deze foto het poortgebouw van de Kempensebaan.


Geplaatst op

01-06-2011

Reacties:

Datum: 01-06-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Rechts tussen de bomen door zichtbaar de VeGe winkel van van Kasteren en daar weer rechts van is dan volgens mij Kempensebaan 51. Foto 28300 en foto 27214


Datum: 05-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Gerard, de VeGe winkel was aan de andere kant (de fotograaf staat er met z'n rug naar toe). VeGe en Kempensebaan 51 waren aan het poortgebouw naar de Van Ostadestraat. Dat poortgebouw is gesloopt, in tegenstelling tot het gebouw op bovenstaande foto.


Datum: 05-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Eric, naar mijn beleving staan we hier toch met de rug naar het poortgebouw van de Jan Steenstraat en zie je in de verte het poortgebouw aan de Kempensebaan. Bij het poortgebouw aan de Jan Steenstraat zie je niet de twee huizen opzij met de puntkap. Zie 5811 en dit gebouw liep gelijk met de rij huizen in de Bosboomstraat. Dit in tegenstelling met het poortgebouw van de Kempensebaan want dit stond naar achteren zoals op deze foto.


Datum: 06-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Gerard, de 2 poortgebouwen lijken veel op elkaar, maar hebben toch enkele opmerkelijke verschillen. Er zijn meer mensen die ze door elkaar halen, zoals op foto 5811. Het poortgebouw op bovenstaande foto ligt aan de doogang Jan Steenstraat/Van Dijckstraat, en is voorzien van een puntdak boven de doorgang. Het ligt niet direct aan de Kempensebaan. Er zaten wel winkels in, maar dat waren Grosco en Staffels. Het andere poortgebouw ligt vrijwel direct aan de Kempensebaan, met de ONeven nummers. Het heeft de doorgang naar de Van Ostadestraatheeft. Dat gebouw heeft géén puntdak, maar dakkappellen. Zie foto 10908, en 28300. In dat poortgebouw zaten ViVo en VeGe; ik heb er 2 jaar lang op uitgekeken vanuit mijn zolderraam aan de Kempensebaan (even nummers). Hopelijk is hiermee het misverstand opgelost.


Datum: 06-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Eric, wat je zegt klopt. Het poortgebouw aan de Kempensebaan heeft geen puntdak boven de doorgang en aan de Jan Steenstraat wel. Kijk nogmaals naar bovenstaande foto en lees mijn vorige opmerking.


Datum: 06-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Gerard, ik ben overtuigd. We kijken hier vanaf de doorgang Jan Steenstraat naar de Van Ostadestraat. Door de tekst op de prentbriefkaart was ik in de veronderstelling dat we vanaf de Kempensebaan keken. Ten onrechte, dus we kijken wel degelijk op Vivo en VeGe!


Datum: 07-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Niet erg, Er zijn meer mensen die ze door elkaar halen. ;-)