EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28290

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Feest in Woensel

Beschrijving

Maar waarom, wanneer en waar?
Foto mogelijk door mijn vader gemaakt in de periode na de oorlog tot 1950


Geplaatst op

21-05-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-05-2011
Naam: Antoon Franse  
img

Is dit het terrein achter de Broekseweg met rechts de Columbusstraat ? Ik weet nog dat wij daar ballonnen opgelaten hebben vanuit de st.Canisiusschool eind jaren '40 (koninginnendag ? )


Datum: 21-05-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Rechts is in ieder geval niet de Columbusstraat. Dan zou op de hoek het pand van schildersbedrijf Piet Loomans moeten staan. Rechts op de andere hoek stonden de 3 woningen van de Kolenboer Stark en daar naast woonden mijn ouders. Aan de bouw van de woningen te zien zijn dit geen woningen van de Broekseweg. Mij lijkt eerder het speelveld tussen Eckartseweg en de Zwarte Pad naar de Oude toren


Datum: 21-05-2011
Naam: Antoon Franse  
img

Gerard kijk is naar foto 2800 uit 1944 daar staan de barakken nog niet op. Deze huizenblok komt mij bekend voor omdat ik veel bij de familie v. Iersel kwam die daar woonde. Ik vraag nog na aan de familie of dat zo is.


Datum: 22-05-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Inderdaad woonde fam. van Iersel op de Broekseweg en in het zelfde rijtje woonde fam. Vogels en fam. de Geus, maar dan zou rechts het café van Manders moeten staan. Dat herken ik niet zo en langs Manders woonde Tommy [Bob] Loomans. Daarnaast de winkel van Loomans en dan de Columbusstraat . Maar Antoon, er zijn nog het veel Wijze uit het Oosten van Woensel die ons kunnen helpen .


Datum: 28-07-2011
Naam: Antoon Franse  
img

Gerard, ik heb navraag gedaan bij Thea v.Iersel die meteen zij 'dit was bij ons achter'. Wat ik bedoelde met rechts de Columbusstraat is, dat deze niet op de foto te zien is maar +/- 100 mtr. er vandaan, dit ter oriëntatie van het speelveld.