EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28271

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hart van Jezus, noodkerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noodkerk Hoogstraat

Beschrijving

Noodkerk aan de linkerzijde.


Geplaatst op

16-05-2011

Reacties:

Datum: 17-05-2011
Naam: Peter Markus  
img

Even oriënteren: is het torentje rechts slagerij van Tuijl? Even verder links, voorbij de noodkerk, is dat het Rozenknopje en de Gestelsestraat ?


Datum: 17-05-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Klopt. De natte stoep rechts onder moet voor het ´´Cocoshuis´´ liggen.


Datum: 17-05-2011
Naam: R. Janssen - Smits  
img

Klopt niet helemaal. Toen de foto was genomen woonde er de familie Van Dijk. Dit huis is in 1950/1951 afgebrand. Daarna is er het Cocoshuis gekomen. Het eerste torentje rechts is van de Kleermakerij Wouters. Het kleine torentje in het midden is van slagerij Jos v. Tuyn. Het bijna witte huis achteraan op de foto is cafe "t Rozenknopje met daarvoor de Gestelsestraat.


Datum: 18-05-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Tussen de oude huisjes en de noodkerk lag een breede gang naar ons huis (de pastorie) De tweede deur ter hoogte van de auto met de plaat aan de deur (vergunning) is cafe Cambrinus van Betsie Joris(sen). Toon, het cocoshuis lag tegenover de Edenstraat dat is gesloopt voor het doortrekken van de Mauritslaan.Tegenover het logo van E.I.B. ligt café de Leeuw. Zo is mijn herinnering.


Datum: 18-05-2011
Naam: R. Janssen - Smits  
img

Ad, de herinnering is niet helemaal juist. Het Cocoshuis ligt naast het huis wat naar voren staat, nr. 26. Mijn ouderlijk huis, Hoogstraat 20, de slijterij van Drikaatje Smits, dat lag pal tegenover de Edenstraat. Met naast ons een logement, zoals dat vroeger heette en later heeft er de fam. van Hoorn gewoond, die nylonkousen herstelde door ladders op te halen. Daarlangs lag de ingang van Drukkerij v. Griensven. en dan kwam het Cocoshuis.


Datum: 20-05-2011
Naam: An de Groof  
img

Was het Cocoshuis een houten gebouw? Voordat het Cocoshuis erin kwam zat daar volgens mij Nico van Rooy met elektriciteitsartikelen. Wie weet dit nog?


Datum: 20-05-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Beste Ricky mijn geheugen kan een beetje schommelen naar links en rechts. Moeilijk te onthouden na zoveel jaren, maar ik ga helemaal met je mee.


Datum: 22-05-2011
Naam: R. Janssen - Smits  
img

Beste Ad, Mijn broer Jan, was een schoolvriend van je. Hij wist zich dat nog te herinneren. Ook in het eerst volgende huis in de Edenstraat woonde Verdonschot ook een school vriend van hem en van jou? Misschien zeggen de namen Jos van Tuyn, Gerard en Arnold Kiviets en Harrie Steegers je iets. Dit waren allemaal klasgenoten van mijn broer Jan.


Datum: 22-05-2011
Naam: R. Janssen - Smits  
img

Het Cocoshuis was inderdaad een houten gebouw, waarvoor de bushalte stond. Voor het cocoshuis woonde er de familie van Dijk. Nico van Rooy met elektriciteitsartikelen is mij niet bekend. Wel er tegenover van Rooy "de Pindakoning". En weer bij de even nrs. de dames Sanders met touw en aanverwante artikelen. De familie van de Molengraft met boek en kantoorartikelen en Jan Heineman met kousen.


Datum: 20-06-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bij vd Molengraft heb ik een mijn eerste ballpoint gekocht, een groenschrijvende, die grote hilariteit veroorzaakte op school. Technisch waren ze nog niet uitontwikkeld en als je er mee schreef kreeg je geen mooie doorlopende lijn maar iets wat op een stippellijn leek en dat was de aanleiding tot allerlei grappen, men zag het toen helemaal niet zitten met dit nieuwe schrijfgerei en op scholen werd gewaarschuwd dat het funest was voor de ontwikkeling van je handschrift en daarom verboden daar te gebruiken. Leve de kroontjespen en de inktpotjes in het tafelblad van de schoolbanken, Wat was je blij als je een nieuw pennetje in de houder mocht steken, maar een stuk minder als je inktvlekken op je werk maakte. Om de pen af te vegen hadden we z.g. inktlappen, dat waren bundeltjes van 5 of 6 lapjes zeemleer, 'n beetje lijkend op een miniboekje, met als "kaft" een fraaie afbeelding van een lieveheersbeestje of zo.


Datum: 20-06-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Goh Paul, dan had jij een luxe inktlap. Mijn inktlap bestond uit een aantal lapjes stof die met een knoop aan elkaar werd gezet.


Datum: 21-06-2014
Naam: Peter Markus  
img

Jos van Tuyn en Arnold Kiviets waren ook mijn klasgenoten.
Arnold 's ouders hadden de viswinkel.
Arnold had veel dieren, een tamme kauw, witte muizen die door zijn krulharen op zijn hoofd liepen.
Weet iemand waar Arnold te bereiken is?


Datum: 21-06-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En dan te bedenken, dat we momenteel vanaf dit punt de kruising zien met links de Edenstraat en rechts de Mauritsstraat. Op het pand rechts staat prominent Noodkerk, dus de Heilig Hart van Jezuskerk zal er nog niet staan, al zal dat niet lang meer duren. Dit zie ik aan ik aan de auto en aan de huizen aan de linkerkant van de Hoogstraat na het Rozenknopje. Ons Opa en Oma zijn daar vanaf 1934 komen wonen. Voordien stonden hier lage huisjes.


Datum: 21-06-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Noodkerk staat hier uiteraard links en het gebouw heeft in de loop der jaren behoorlijk wat functies gehad. Welke?
Je kan aan het wegdek trouwens ook zien, dat de tram naar Reusel hier gelopen heeft.


Datum: 22-06-2014
Naam: Ad Pluijm  
img

Kerk, slachthuis, opslagruimte, garage en inbouw lpg installatie's (Sjef Vialle).


Datum: 23-06-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Lieke, wees maar niet jaloers, een ijsje van een duppie kon er thuis nooit van af, maar voor school werd een inktlap van 35 cent als een goede investering in mijn toekomst gezien. Ik laat maar in het midden of dat ook gebleken is.