EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28078

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Kunstobjecten

Onderwerp 3.:

Overige Kunstobjecten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rotonde Ruysdaelbaan / Rogier van der Weydenstraat

Beschrijving

De nieuwe rotonde die de Rogier van der Weydenstraat verbindt met de Ruysdaelbaan en de Quinten Matsyslaan. En hier zien we nu de beelden "Samen thuis" van foto 24020 terug.


Geplaatst op

29-04-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-04-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Gelukkig, weer terecht. Voor mij hadden ze iets meer richting oude sportvelden mogen staan, nu Berkelbosch, want waar ze nu staan (achter het kerkhof) hoorde vroeger bij St. Joseph, "de Kiepekar" . De beelden stellen de doornen voor van "de Doornakkers".


Datum: 30-04-2011
Naam: Jan Wijn  
img

Waarom vier van die enorm grote en lelijke verkeersborden tussen het onkruid op die kleine rotonde: dat kan toch ook anders. Maar ja, we leven eenmaal in bordenland.


Datum: 30-04-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

De grenzen van de Tongelrese wijk "Doornakkers" zijn in de afgelopen jaren kennelijk naar het westen opgeschoven. Wikipedia zegt daar nu over "... De buurt ligt in het oosten van Eindhoven, in de wijk Oud-Tongelre, die uit de volgende buurten bestaat: Doornakkers-West, Doornakkers-Oost, Muschberg en Geestenberg, 't Hofke, Karpen, Koudenhoven, Urkhoven. De buurt Doornakkers(-Oost en -West) is een wijk welke op de lijst van 40 wijken van minister Vogelaar staat terwijl Karpen en Koudenhoven villawijken zijn, met onder meer de IJzeren Man en de Karpendonkse Plas. De oude kern van het dorp Tongelre concentreerde zich rond de huidige wijk 't Hofke." Voor mijn gevoel is ook dit niet correct, want in mijn beleving liggen het huidige Doornakkers Oost en - West juist in wat altijd "nieuw Tongelre" werd genoemd. Oud Tongelre ligt voor mij achter de tweede overweg. De doornen op dit plaatje staan op de grens van Oost en West Doornakkers, vlakbij "onze" mooie, grote speeltuin St. Joseph.


Datum: 30-04-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Volgens de officiële wijkindeling van de Gemeente Eindhoven bestaat Doornakkers uit 2 wijken Doornakkers Oost en Doornakkers West. De grens ligt op het midden van de Rogier van de Weydenstraat, het ene beeld staat dus in Oost, het andere in West, Samen delen en Samen thuis.


Datum: 30-04-2011
Naam: Wil van Hout  
img

De laatste rotonde in de weg, parallel lopende met het Eindhovens kanaal, ter ontsluiting van het gebied wat wij vroeger het woonwagenkamp noemden. Dit laatste gedeelte van Eindhoven in oostelijke richting, ingesloten tussen het spoor en het Eindhovens kanaal met de Jozef Israelslaan en de weg van het dierenasiel wordt nu volgebouwd. De laatste fase is reeds ingegaan en nog deze zomer zal de geheel nieuwe wijk worden opgeleverd. Wie de moeite neemt er eens een bezoek te brengen, zal tot de ontdekking komen dat er kosten noch moeite gespaard zijn om het de toekomstige bewoners naar de zin te maken. Zo is er een ontmoetingsplein voor de bewoners, waar de oude bomen die langs de voormalige voetbalvelden stonden, in het plan zijn geintegreerd. Zo ook een wijkgebouw, (de Toeloop) en een medisch centrum zullen de wijk completeren.