EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28029

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Circus

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Circusoptocht (1)

Beschrijving

De olifanten, die waarschijnlijk bij een circus horen, draaien hier vanuit de Ten Hagestraat de Vestdijk op.


Geplaatst op

25-04-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-04-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Afgaande op die letter A op het hoofdtuig van die olifanten, zou dit circus Althoff kunnen zijn. Dit circus van directeur Alberto Althoff en zijn vrouw Katarzyna is het enige nog reizende circus in Europa waar nog een telg uit de beroemde circus- dynastie Althoff directeur is.


Datum: 25-04-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Inderdaad Ben, op bijna alle foto's en affiches van circus Althoff staan de olifanten afgebeeld met de letter A op hun snuit. Ik vermoed (ook kijkend naar foto 28030) dat deze foto begin jaren 60 is. In 1962 is er een affiche gedrukt van het circus met romeinse strijdwagens er op, met de titel: "Franz Althoff. Grösster Rennbahn-Circus"


Datum: 17-05-2015
Naam: Laurens.Thoen  
img

De opnamen van deze parade zijn zeker van het "Rennbahn-Circus Franz Althoff", dat 1953 en 1955 ook in Nederland reisde.In de 60-er jaren was Franz Althoff niet meer in Nederland en in 1968 legde hij zijn bedrijf stil. Inderdaad toonde Franz Althoff in zijn grote renbaan (ca. 60 m lang !) romeinse wagenrennen.
Alberto Althoff is een achterneef van Franz Althoff. Een broer van Franz, Peter Althoff, had een zoon genaamd Alberto (ook "Bubi" genoemd), die trouwde met "Kindje" Boltini, een zus van Toni Boltini. Beider zoon, ook Alberto genoemd, groeide in het circus van Toni Boltini op. Hij was later enige tijd bij zijn oom Franz Althoff, die hem veel heeft bijgebracht op het gebied van dieren- en vooral paardendressuur.