EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27764

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jan van Heelustraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jan van Heelustraat

Beschrijving

vanaf de Busken Huetstraat


Geplaatst op

25-03-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-03-2011
Naam: Rita van Litsenburg  
img

In de Jan van Heelustraat stond in de jaren 60/70 een school. Toen ik daarop zat was dat het LEAO. Dit was toen al een oude school, deels hout, dus waarschijnelijk is deze er niet meer.


Datum: 25-03-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Daar stond inderdaad een school in de Jan van Heelustraat Rita, maar op die zelfde plek staan nu al enige decennia huizen. Ook ik zat op die school en sterker nog, we zaten in dezelfde klas. Dhr. Aarts was hier leraar Nederlands en tevens directeur. Verder: Van Gerwen: Nederlands, Merkx: Engels, juffr. Jongen: ...., V.d. Laar: ....., Goemans: gym. Nu jij Rita.


Datum: 19-05-2011
Naam: Frank Seegers  
img

Sterker nog, ik heb hier gewoond, eerst op nummer 36 daarna op nummer 38. Het terrein van de "Zweedse school", zoals die ook wel genoemd werd, was voor ons een prachtig racecircuit waar we met onze zelfgemaakte zeepkisten raceten. Hieraan namen Eric de Pauw, Frank Bakker, Janneman Manaerts en Wim Schellens deel (beide laatsten uit de Huygenslaan).


Datum: 14-06-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Op een gedateerde brief van 19 juni 1972 vermeld:
M.i.v. het schooljaar 1972-1973 vormt onze school een scholengemeenschap met de Lagere Detailhandelsschool (L.D.S.) aan de Berlagelaan 11. De directie wordt gevormd door de heer F. Peerbooms (directeur), de heer W. Straetmans (adjunct-directeur L.M.O.), en de heer P. Aarts (adjunct-directeur L.E.A.O.) aan de Jan van Heelustraat 1 (zijnde hoofdgebouw). Een dependance van vier lokalen lag aan de Struyckenstraat.
Dit pand was ongeschikt voor lesgeven en had een oude bouwstijl met plafonds van c.a. 3,50 tot 4 meter hoogte. Het had een zeer slechte akoestiek. Verder waren er nog leraren. Slechts enkele met naam: het vak Nederlands door de heer G. Smolenaar: voor Engels was dit J. Merkx; en Duits door R. Fallaux en kantoorpraktijk door A. van de Laar.
In het schooljaar 1974-1975 is de hoofdvestiging van het Kollege voor Middelbaar en Economisch Onderwijs de Trudostraat 10a.
In het schooljaar 1974-1975 vestigde zich het Kollege voor Middelbaar en Economisch Onderwijs (K.M.E.O.). Hierin zaten de schooltypen M.E.A.O. en M.D.S. met Jan van Heelustraat als hoofdvestiging. Dependances waren gevestigd aan de Trudostraat 10a en aan Genneperweg zijnde een deel van een kloostercomplex. Algemeen directeur is A. den Boer; directeur is R. Cras; met adjunct-directeuren: A. van Lierop en H. de Graaf.


Datum: 14-06-2014
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Ja, de leraren en leraressen ken ik nog. Vergeet Smitje niet, leraar Nederlands en in het begin was er ook nog een non waar we, in de eerste volgens mij, typen van kregen. Lang geleden alweer maar ben ook al bijna 40 jaar daar niet meer geweest.


Datum: 14-06-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Paul Smit uit de Heliconstraat, wie kent 'm niet! Ik kende hem al van de lagere school, waar hij als kwekeling les gaf. Leerling: 'Mijnheer, mag ik naar de wc?' Paul: 'Legt er maar ne knubbel in en als ie barst magde gaan'. Schitterende vent. Van die non heb ik inderdaad ook nog typles gehad.
Voor Hans, er staan foto's van die MEAO-school aan de Genneperweg op deze site. Ik heb daar ook nog op gezeten, samen met Hans Beerends, maar wist niet dat het een klooster was. In mijn tijd werd Nederlands door de heer Van Gerwen onderwezen.


Datum: 02-10-2016
Naam: Marianne Nouwens  
img

Ook daar op de LEAO gezeten. Ik herinner me nog de heer Molenaar, leraar Nederlands en de non, lerares typen en voor de meiden naailes, gymles in het park, en soms in de brandweerkazerne. Er was nog een leraar Nederlands, volgens mij gaf hij ook handenarbeid. Ik kan me nog herinneren dat hij vaak naar de knoflook stonk.