EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27452

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Groenlostraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Van de Mortel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Familie van de Mortel

Beschrijving

Het gezin van de Mortel uit de Groenlostraat bestaande uit :
Wim, vader Willem, moeder Koosje, Harry,
Piet, Stiena, Cato, Crist,
Jac, Antoon en Jo.


Geplaatst op

03-03-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-10-2011
Naam: Cor van de Mortel  
img

Werkelijk een fantastische afbeelding. Alles wat mijn familie aan documentatie verloren lijkt te hebben wordt op deze manier weer teruggevonden.
De op deze foto afgebeelde "vader Willem van de Mortel" is een broer van mijn grootvader, Petrus van de Mortel. Petrus en Willem hadden ook nog een drietal zusters waar eveneens nog zeer oude foto's van bestaan.
Zij allen waren de kinderen van Henricus van de Mortel en Justina van der Linden.
Laatst genoemde Henricus is geboren in Nuenen op 1 januari 1845 en heeft gedurende de jaren 1865 tot 1867 gestreden in de "Slag van Menton" als pauselijk zouaaf in Italié.
Zowel van mijn grootouders als overgrootouders, alsmede hun familieleden, bestaan nog zeer oude afbeeldingen met als topstuk een plaatje uit het jaar 1865 waarop zouaaf Hendrikus is afgebeeld.
Ook van vader Willem en zijn echtgenote heb ik nog een aantal oude prentjes.
Mocht je over oude afbeeldingen beschikken dan zou ik daar graag afdrukken van willen hebben. Mijn adres en E-mail adres is bekend bij de redactie van Eindhoven in Beeld.


Datum: 25-10-2011
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hendrik van de Mortel trouwt in Zeelst op 21-02-1879 met Justina van der Linden; zij is geboren in Best op 10-02-1853; ten tijde van hun huwelijk woonde Justina in Zeelst en was dienstmeid; Hendrik woonde in Strijp en was "kramer".
Hendrik overlijdt op 70-jarige leeftijd in Eindhoven en was koopman; zijn echtgenote wordt ouder, namelijk 85 jaar ; zij overlijdt in Eindhoven op 08-08-1938.


Datum: 26-10-2011
Naam: Cor van de Mortel  
img

Heel mooi Theo dat je meedenkt. Als je nu ook nog over oude foto's zou beschikken dan maak je mijn dag weer goed.


Datum: 10-01-2013
Naam: Rene Jacobs  
img

Hallo beste, ik ben per toeval op deze site terecht gekomen en ben al geruime tijd bezig met stamboom onderzoek. Ik ben namelijk op zoek naar oude foto\'s van mijn overgrootmoeder, de naam van haar is Clara Jacobs. Zij was getrouwd met Hendrik van de Mortel en overleden op 19-01 1918 in Meijel. Zij trouwde met Hendrik van de mortel op 07-08 1878 in Maasbree. Ook ben ik op zoek naar eventuele foto\'s van Hendrik van de Mortel. Mocht iemand mij kunnen helpen ben ik hem zeer erkentelijk. mvg Rene Jacobs <<< René, persoonlijk contact opnemen met Cor of Theo doe je door op de naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>


Datum: 10-01-2013
Naam: Cor van de Mortel  
img

Helaas moet ik je teleurstellen omdat ik niet over fotografisch materiaal beschik.
Als je mij de namen van de ouders van Hendrik van de Mortel wilt doormailen kom ik vanuit een andere hoek misschien verder.


Datum: 04-10-2013
Naam: Antonie van de Mortel  
img

Jan van de Mortel uit Deurne (overleden)heeft een stamboom van de fam. van de Mortel gemaakt die is te bekijken op members.chello.nl-j.mortel3.


Datum: 07-10-2013
Naam: Rene  
img

Hallo beste Antonie, alvast bedankt voor de info. De foto van Hendrik van de Mortel en Clara Jacobs zal ik wel niet meer vinden, maar ik wil je wel bedanken voor de gedane moeite. Vriendelijke groetjes, Rene Jacobs


Datum: 26-10-2014
Naam: Juliette Hanique  
img

Vandaag kocht ik op de rommelmarkt voor €1 een ingelijste prent uit 1936 met daarop de naam Petrus van de Mortel en de tekst: Ik beloof trouw aan Christus mijn Koning. Weet niet met welke gelegenheid dit te maken had (1e of 2e Communie?)
Als de familie interesse heeft in dit aandenken dan kan met mij contact opgenomen worden.


Datum: 27-10-2014
Naam: Rene Jacobs  
img

Hartelijk bedankt voor de gedane moeite om mij te informeren. Groetjes, Rene Jacobs.